Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 25 juni 2014

Kapellskär - Nådendal


I natt sov vi gott bland långtradare och bussar.


Kl 7:45 var vi ombord på Finnlines färja. Väl där, tog jag kort mot den plats vi stod på i natt.


Frukostbuffén var klar kl 8:00 och vi lät oss väl smaka. Vi testade förstås både äggröra, grovt bröd och rispiroger, förutom janssons, korv och köttbullar. De här turerna får inte åkas utan bil, så de flesta passagerare var långtradarchaufförer, men vi var säkert ett tio-tal husbilar.


Vi hade en fin bordsplacering i fören av båten, så vi hade koll på öar och mötande fartyg.
Båten startade 9:15 och kom till Nådendal 19:00 finsk tid.


Vi stannade i Långnäs och tog på flera långtradare och husbilar. Till höger kan du se hur väl packad färjan är med långtradare. Ellen var parkerad på nedre däck och el ingick i priset, liksom frukost och middagsbuffé samt kaffe.


Resan tar ju en stund, så jag hann läsa boken ovan och Lennart lyssnade på boken "Spetsad" av Kjell Eriksson. Bägge tyckte vi böckerna var bra.


Väl i Nådendal, stannade vi på en parkering i småbåtshamnen. Vi tog sen en promenad utefter udden och kom till gamla stan. Här var många uteserveringar, men vi var rejält mätta efter den goda buffén på båten.


Utefter Mannerheimkattu finns många vackra gamla trähus, men


också det här konstsmidet, som var både vackert och kul!

10 kommentarer:

 1. Vad kul att du skriver om detta, för vi ska göra samma resa i juli, fast vi kommer på i Långnäs. Vi har aldrig åkt Finnlines tidigare så det är intressant att höra hur det har fungerat för er.
  Vi ska åka upp längs kusten till Åminne utanför Vasa och dansa till ett åländskt band, samt Lasse Stefanz, så i år skippar vi dansbandsveckan i Malung för Finland!
  Nådendal är en otroligt vacker gammal stad, vi har promenerat en hel del där när vi varit till Nådendals Spa.
  Har ni koll på om det finns ställplatser eller far ni till campingar? Vi har dålig koll på finska sidan, inte varit där med husbilen tidigare..

  Mvh Åsa Mattsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har en del tips från husbilsklubben. Vi har inte planerat vår resa, utan bara tittat på en del vackra vägar. Väder och vind, samt dagsform får avgöra vår resrutt. Elisabeth

   Radera
 2. Kul Ska bli kul att återuppleva Finlands resan. Jag läser......
  Trevlig resa
  Nisse

  SvaraRadera
 3. Trevlig rutt ni verkar vara ute på med god mat förstås !!

  Ha det så trevligt........

  SvaraRadera
 4. Det var länge sen jag åt såna där karelska piroger (heter det så?) men jag minns dem som goda :) Jag var väldigt aktiv i Föreningen Norden när jag var yngre, och då blev det en hel del nordisk mat i olika varianter :)

  SvaraRadera
 5. Det ska bli kul att följa er i Finland.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Ni skulle hoppat av en vända här på Åland och kommit och hälsat på :-) Ha en fin resa!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas det står kvar till en annan gång! Elisabeth

   Radera
 7. Det ligger i min framtidspanering att fara och hälsa på våra finska kamrater i Österbotten. De är alla fantastiskt trevliga människor, som jag mött i Österbotten eller de som har vuxit upp där. Kram

  SvaraRadera
 8. Kan man stå i färjeområdet med husbilen över natt, när man ska åå färjan på morgonen? Någon som vet hur det är i Nådendal?

  SvaraRadera