Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 18 juni 2014

Utflykt till Ingarö


I natt sov vi utanför Hölja Bil & Motor AB i Järfälla. Klockan 7 i morse lämnade vi över Ellen till Gunnar och vi fick låna en personbil under dagen. När vi var borta under dagen, så fick Ellen stödben.


Lennart rattade ut till Värmdö. Vi var tidiga, så vi gjorde en sväng ner till Artipelag. Tyvärr var huset abonnerat för dagen, men vi gick en runda på den handikappvänliga stigen. Var friskt på morgonen.


Det var konst utplacerad i terrängen. Vackert!


Under en trappa var veden fint staplad.
Hit kommer vi tillbaka en dag då konsthallen är öppen!
Vi fortsatte en promenad i skogen innan vi gick till bilen och fortsatte till Ingarö. Där besökte vi Anna-Stina och Mats.


Vi hälsade också på grannens katt!


Efter kaffe och en del samtal, for vi gemensamt ut till Djurönäset. Kustbevakningen har en kaj där.


Anna-Stina visade oss runt,


även inne på restaurangen. Anna- Stina har arbetat här under många år, så hon är en bra ciceron. Stället ägs av PTK och många utbildningar och konferenser har hållits här. Även jag har varit här under mitt yrkesliv, men mycket är ändrat sen dess.


Vi åt en jättegod buffé-lunch, som avslutades med kaffe och en god dessert. Vi åkte tillbaka till Ingarö och sen var det dags för oss att vända näsan mot Järfälla och Ellen. Tack för en jättehärlig dag tillsammans med er, Anna-Stina och Mats!


Ellen var klar när vi kom till verkstaden. Gunnar visade oss hur stödbenen fungerade och så var det dags att ge sig ut i trafiken igen. Vid 17-tiden är det mycket bilar i rörelse.


Det tog ett bra tag för oss att komma via Essingeleden söderut. När vi såg vägskylten, som visade Trosa, svängde vi ut dit. Ställplatserna var upptagna, men vi står på en parkeringsplats över natten. Vi tog en prommenad utefter Trosaån. Jag kunde inte motstå att ta ett kort in över staketet på den här välskötta trädgården.


Rosor av alla de sorter doftar gott i kvällningen.

8 kommentarer:

 1. Ser härligt ut! Ännu ett ställe att skriva upp på sin "ställen-värda-att besöka"-lista...

  SvaraRadera
 2. Stödben är jättebra! Står stadigare!
  Vi fick monterade på AL_KO i Tyskland!

  På Djurönäset har man tillbringat några nätter!

  GLAD MIDSOMMAR!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Alltså Järfälla är ju ingen höjdare! Tur att ni snabbt åkte söderut och kollade in betydligt vackrare vyer. Trosa är en riktigt mysig sommarstad:-)

  SvaraRadera
 4. Mysigt med alla öarna o skärgården där i kring. Vi ska till Värmdö om ett tag då bb ska jobba på ett familjeCafé/bageri. Är det bekant om det finns övernattn ställplats på Värmdö?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte vad vi vet. Men det finns säkert någon parkering, där man kan stå. /Elisabeth

   Radera
 5. Vilken ordningssam person som lagt upp de vedtravarna. Nästan synd att börja elda upp den. Kram

  SvaraRadera
 6. Visst är det fint på Artipelag med stigen genom skogen o konsten utplacerad.
  Trosa är också en fin sommar ort att besöka med ett fik med goda saker mums.
  Trevlig midsommar tur.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Artipelag skulle jag gärna besöka vid tillfälle. Vi var på väg dit med jobbet en gång, men det var visst för dyrt för landstingets budget... ;) Önskar en fin midsommarhelg!

  SvaraRadera