Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 8 juli 2014

Kaskö - Reposaari


Idag har vi följt Strandvägen och det har varit många slingriga krokar, men också mycket vackert. Avstickaren från Strandvägen var hit ut till Reposaari på en väg med många broar och öar.


I går kväll 23:53 tog jag det här fotot genom bilrutan i Kaskö. Det är magiska kvällar och så ljust att det är svårt lägga sig. Därtill inte en mygga, däremot en del broms och blinningar under dagarna.


Idag har vi kört genom mycket odlingslandskap utefter kusten. Förmodligen har det varit havsbotten här tidigare. Nu blommar raps/ryps - vet inte vilket, så det är lite senare än hemma. De många ljusa timmarna gör ändå att grödorna snart är i fatt.


Vi har också sett många vikar och stränder. Näckrosorna börjar slå ut.


Vi är väldigt nära Pori / Björneborg och dess hamn är nära Reposaari, på andra sidan sundet.


Reposaari är en ort som levt på fiske och sjöfart. Nu finns här bara ca 800 bofasta. Men återigen stora fina trähus, sen slutet av 1800-talet.


Det här är huvudgatan och i slutet finns kyrkan. Tidigare fanns varv här, men den marken är sanerad och nu byggs en del sjönära lyxhus där.


Vi har gått några rundor i omgivningen och sett att matt-tvätts hoarna är flitigt använda. Sen hänger de mattorna på tork och går där ifrån. Hemma skulle säkert inte mattorna hänga kvar, när man kom tillbaka för att hämta dem.


Vår utsikt genom Ellens fönster var så här kl.21:27. Koordinaterna hit är: N 61 gr 36' 41,7''  E 21 gr 26' 58,7'' Vi njuter stort!

4 kommentarer:

  1. Härligt! Kaskö är fint! Hoppas hinna dit på vår resa! Nära Björneborg finns en fin strand, Yyteri. Blir det gamla Raumo också på vägen neråt?

    SvaraRadera
  2. Vi har tänkt besöka Raumo. Elisabeth

    SvaraRadera
  3. Underbara dagar i norden nu, vi njuter ett par heta dagar vart än man styr kosan. Tack för att vi får följa er resa i grannlandet :-)

    SvaraRadera