Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 14 juli 2014

Parattala - Kustavi - NådendalPlatsen vi stod på i natt var småbåtshamnen i Parattala, N 60 gr 29' 45,8''  E 21 gr 26' 28,8''
Vid midnatt fick vi ett häftigt regn tillsammans med blixt och dunder. Men det höll inte på så länge, eller om det var så att vi somnade ifrån ovädret.


I morse var det uppehåll igen, men mulet till att börja med. Temperaturen hade gått ned till 19 grader, men ökade igen när solen kom fram. Vi tog en morgonpromenad längs kajerna och ut till havet. Det låg tre öppna segelbåtar, som var vackra. Troligen nygjorda, men efter gammal modell. Vi for sen till Kustavi och färjeläget, men tog inte färjan utan vände åter mot Nådendal.


Det blev inte lika många broar som gårdagen, då vi tog en annan väg och heller inte så många kort, då jag körde.


I Nådendal parkerade vi Ellen vid småbåtshamnen och tog sen en långpromenad. Vid badviken nedanför kyrkan badade man för fullt.


Vi gick också förstås lite kors och tvärs i gamla stan. Det blir en sista bild på de vackra trähusen här i Finland. I morgon far vi med Finlink till Långnäs på Åland.

5 kommentarer:

 1. Fantastiskt med skärgård o husbil, då var ni 2° nordligare än oss. Vi var på Ingarö havsbad N58° idag, men ingen Concorde vänlig plats, Långholmen var fullbokad så det blev Bredäng. Tar pb över till Värmdö, Grisslehamn o in i Stockholm city de närmsta dagarna.

  SvaraRadera
 2. När jag läser Nådendal och Åland tänker jag alltid på båtturer över en dag eller så. Du visar ju betydligt mera om hur fint det är där. Dina bilder slår verkligen åde båten och hamnen om man säger så.

  SvaraRadera
 3. Åland har jag ofta funderat på och vill gärna fara dit nån gång. Nu ska bli kul att få följa er dit :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Välkomna till Åland, om vi ser er ska vi komma och hälsa! Mycket program inne i Mariehamn den här veckan. Ålands Sjödagar brukar vara värda ett besök bl a.

  Hälsningar Åsa

  SvaraRadera
 5. Vilken fantastisk Finlandsresa ni gör!
  Jag son och sonhustru på Åland just nu, på en av öarna som ligger nära Finland. Åva heter den och närmaste större ö är Brändö.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera