Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 25 augusti 2014

Ellen på verkstad

I morse lämnade vi in Ellen på verkstad.


140720 blev vi påkörda när vi stod parkerade i Linköping. Personen i fråga körde rakt in i fronten i stället för att lägga i backen. Blev en bra smäll och plasten i fronten sprack. Redan dagen efter visade vi upp bilen för bedömning, men först nu var det dags att få det åtgärdat. Det hände förstås i semesterperioden och så ska försäkringsbolaget säga sitt. Som tur är blev inte motorn påverkad, så vi har kunnat använda Ellen hitintills. Det har varit samtal och påstötnings-besök till verkstaden. Det tar mycket kraft och energi av oss. Det som stör mig är att vi inte fick någon ursäkt, från personen som åstadkom det hela, utan bara kommentaren: "att bli påkörd är något man får räkna med när man har bil"!
Nu blir vi av med bilen en tid.


När vi kom hem målade jag färdigt min fjärilstavla.


På eftermiddagen gick vi runt Åbackarna. Det var härliga speglingar i Motala Ström.


Det gällde att inte tappa något gram på promenaden, så därför tog vi paus med kaffe och våfflor på Färgargården.

10 kommentarer:

 1. Ledsamt när det händer så'nt! Tar verkligen mycket energi, tur att det finns våffelenergi, då ;-)
  Kram Inger

  SvaraRadera
 2. Tråkigt när folk inte sköter sig i trafiken !!
  Och vilken sjuk kommentar han gav till svar,Usch!
  Hoppas det löser sig för er snart !

  Ha det så gott ändå...Kram

  SvaraRadera
 3. Stackars Ellen! Hoppas hon blir frisk snart igen!
  Fjärilen ser ut som en brodyr, snyggt!

  SvaraRadera
 4. Ellen går att laga. Hade varit sämre om ni kom till skada.
  Fin bild från promenaden vid Strömmen våfflor är också gott.
  Nisse

  SvaraRadera
 5. Bra att få bilen fixad innan vinterutflykten!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Bilförare verkar ha blivit mer hänsynslösa och "kräver" att andra ska rädda situationen. Det upplever man ofta vid omkörning, där det är medtrafikanterna som ser till att en katastrof inte inträffar.

  Din tavla blev väldigt vacker!

  SvaraRadera
 7. Men vilket tråkigt bemötande. Tänk att man ska måsta slåss för sin rätt hela tiden!! Vi har slagits i ett års tid nu, för att få till farthållaren i vår husbil. Idag står den på verkstan o Fiat betalar. Det tar så mycket energi när man blir tråkigt bemött. Hoppas ni slipper besöka dom där otrevliga på verkstan fler gånger.

  SvaraRadera
 8. Trist inställning att inte ens be om ursäkt! Vi har fått vårt fotsteg sönderkört den här sommaren, men den som gjorde det smet...:(

  SvaraRadera
 9. Två våfflor, mycket sylt och mycket grädde, det passar mig perfekt. Däremot skulle jag ha svårt att behärska mig om någon kör på mig och dessutom inte ber om ursäkt. Frågan är om jag skulle kunna behärska mig då. Kram.

  SvaraRadera
 10. Hej
  Det samma hände oss när vi stod parkerade på Ökerö ställplats. En bil med husvagn svängde in och skrapade fronten på vår husbil. Ut kom föraren och damen slängde en liten titt på skadan "DET GÅR SÄKER ATT POLERA BORT" var deras kommentar. Inga ursäkter inget sorry jag svängde för snävt eller något. Efter att dom parkerat förväntade jag mej attföraren skulle komma över och se mer på skadan, men inte. Jag fick gå till honom och få han att skriva på skaderapporten. Nu skall bilen in på om lack av fronten. Klart det var bara plåtskada, men.

  Annars pågår förberedelser på Portugal/Spanien i vinter.

  Lasse

  SvaraRadera