Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 8 november 2014

Arcade i Spanien - Lordelo i Portugal


Efter att vi fyllt på vatten och tömt de andra tankarna, for vi söderut på N 550. Strax efter vi startat börjar det regna. Inte kul då molnen går lågt och mycket av omgivningens skönhet försvinner.


Vi nådde gränsstaden Valenca, men stannade inte och trängdes bland alla handelssugna människor.


Vi körde vidare på väg N 201. Molnen höjde sig något. Här växer druvorna ofta så de bildar en pergola. Ger förstås en skön skugga på sommaren. Omgivningarna skiftar i olika intensiva gröna nyanser. Det är frodig växtlighet längs serpentinvägen, som för det mesta är bra.På väg mot Braga åkte vi förbi många stenhuggerier. En del gick in för skulpturer medan andra producerade plattor  och gatstenar.


En stund var det ett intensivt regnande och vattnet forsade m vid sidan om vägen.


Vid Braga var det en mycket trafik i rörelse.


Vi åkte upp till en parkering på vägg upp mot Bom Jesus do Monte. Där stannade vi och åt lunch. Där träffade vi på vår första vattenkälla i Portugal på den här resan.


Vi fortsatte väg N 101 mot Guimarães. Vackra dalgångar, här med en del skog. En del barrträd, men mest är det eukalyptus.


Vi kom fram till Guimarães, där gamla stan är med på UNESCO´s världsarvslista. Tyvärr fanns det ingen parkering till Ellen. På sådana här platser är det max 6-meter bil som gäller.


Vi åkte upp till borgen. Där fanns parkeringar, men uppfarten var så tvär och brant att det var risk att överhänget bak, skulle tagit i. Så även här fick vi bara titta på håll.


Vi fortsatte upp bland kullarna på väg N 105 och  N 106. Byarna ligger tätt och avlöser i princip varandra. Det slutade regna i Braga, men molnen går lågt.


Idag har Lennart varit ensam chaufför. På de här regnvåta slingriga vägarna vill jag inte köra. När vi kom till Lordelo var det dags att stanna för vila. Ett välkomnande Gardenia-träd tog emot oss på väg ner till ställplatsen, som är en parkeringsplats. Finns tömningsmöjligheter och vatten, men platserna är tänkta för mindre husbilar. Vi backade in med överhänget ut på en plats där vi inte skulle vara så mycket i vägen.


Vi har gått en vända runt i samhället och handlat lite. Bland annat gick vi förbi boule-banorna. Det verkar bara vara ett manligt nöje!

8 kommentarer:

 1. Omsom öppna landskap och ömsom trafikstockning :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hos oss blir det ingen större bil, vi är glada att den bara är 7,5 m :)
  Men visst kan det vara problem, när man ska in på trånga vägar till en camping, då önskar vi ibland att vi hade en mindre bil ändå. Synd att ni missar så mycket. Bom Jesus var sevärt men också en besvikelse för att de inte underhåller dessa sevärdheter. Vi gick alla trapporna :)

  SvaraRadera
 3. Vädret ser lite ruggigt ut på bilderna, men Portugal är vi också sugna på! Dit kommer vi säkert komma under vår kommande husbilsresa!

  SvaraRadera
 4. Välkomna till Portugal!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Synd att ni har så himla dåligt väder under er resa, det förtar ju mycket tycker jag. Hoppas det blir bättre framöver, ni lämnar ju Sverige under vintern för värme och sol på sydligare breddgrader.

  SvaraRadera
 6. Med avseende på den sista bilden tycks boule vara en sport enbart för gubbar. Det tycks kunna regna där nere i Portugal också. Såg igår att det var kalluft på väg. Så mycket vackra platser det finns. Fina bilder.

  SvaraRadera