Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 10 december 2014

Cykeltur till Quarteira


Som du ser, snurrade vi runt en del i Quarteira.


Härifrån cyklade vi grusvägen och sedan en gång- och cykelbro över vattnet. Så småningom kom vi ner till Marinan. Här fanns massor med båtar, men också mängder med hotell, restauranger och märkesbutiker. Båtfolk har pengar!


Vi parkerade cyklarna vid strandpromenaden och tog en fika i närheten, innan vi gick upp till marknaden. Varje onsdag är det "zigenarmarknad" vid Fonte Santa och samtidigt är det vanlig marknad inne i Quarteira. Här köpte vi en liter blandade oliver.


Några färskostar och torkad skinka blev det här. Mums.


Här får vi smaka två olika likörer.


Den ena var gjord på Johannesbröd. Vi har sett frökapslarna tidigare, men nu har vi också smakat dem, både torkade och som likör.


Det vi köpte, blev en flaska med "smultron"-likör, Medronho. Bären ligger på bordet och i askarna.


Det blev ytterligare en del frukt, grönt och bakat, som vi handlade innan vi tog oss ner till hamnen och restaurang Sangria.


Där blev det en varsin portion med sardiner och innan det obligatoriska brödet med ost och sardinpastej med oliver. Jättegott! Efter det gick det bra att trampa tillbaka till Ellen igen.


På håll såg vi en KABE. Det var Elisabeth och Rolf, som parkerat bakom oss. Vi testade tillsammans den mjuka kaka vi köpt på marknaden och de bjöd på ost och mandellikör. Snart dalade solen och det var dags för fåraherden att samla ihop sin hjord.


Vi gick in till oss och bytte om till långbyxor och tröja, innan vi gick ner till stranden och tittade på den vackra solnedgången.

Tidigare inlägg från Quarteira

Tidigare inlägg från Rocha Baixinha

4 kommentarer:

 1. Även det här inlägget är helt i min smak. Oliver, öl, sardiner, ost, torkad skinka och blå himmel - bättre kan det knappast bli. Tack, mycket uppskattad med tanke på skitvädret vi har här = det har regnat hela dagen...

  SvaraRadera
 2. "Zigenarmarknad" vid Fonte Santa är detsamma som "Rommarknad" i Sverige, men "Rom", är det inte nåt gott att dricka om den är av bra kvalité...???
  Varför måste vi krångla till det så...

  SvaraRadera
 3. Vilka fina platser ni är på! Förra inlägget från stranden med "bergen" helt magiskt vackert. Och till det alla "goda" matbilder, kan inget annat än att bli hungrig hihi
  Kram

  SvaraRadera
 4. kjøper bestandig Likører når jeg er i Portugal dem har en som dem bare har i alvor ,den er gjort av honning utrolig god .Sardiner og kald øl i Portugal er noe vi liker godt det må vi ha når vi er ute å promenerar eller sykler ,ha en fortsatt fin førjulstid kram fra oss

  SvaraRadera