Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 14 januari 2015

En dag i Silves


Det är numera sällan, som jag sätter på mobilens väckning, men i morse gjorde jag det. Jag ville komma igång med en tvättmaskin lakan på morgonen. Klockan 8 skulle någon vara på plats. Jag var på plats, men dörren stängd. Först kl.9.00 fick maskinerna gå i gång. Elen är ett osäkert kort. Strax efter nio var maskinen i gång och vi fick besök av fårhjorden på andra sidan staketet.


På morgonen var det mulet, men solen kom mer och mer. Vid lunchtid, när tvätten var torr, fotade jag storkarna mot solen. Därav den ljusa bilden. Någon berättade att det tidigare hade varit ett 50-tal storkar där.


Vi promenerade in till  stan och åt dagens. Det blev 3 friterade fiskar med tomatris och sallad med en chokladmousse till dessert. Det obligatoriska brödet med smör och sardinpastej åt vi innan och drack öl till. Allt för 8 €/person. Det priset kan man definitivt inte klaga på.


Lennart letade geocaching medan jag fotograferade.


Sedan skyndade vi oss tillbaka till ställplatsen, för att vara med på boule kl 14.00. Vi har inte spelat boule sen vi var med här senast. Det var kul och samtidigt träffade vi både nya och gamla husbilsvänner. Efter boulen blev det en kopp te utanför Ellen.


När solen dalade, försvann värmen och det blev dags att röra på sig.  Det blev åter en tur på stan. Lennart letade geochaching - idag har han fått blodad tand. Det var länge sen senast.


Under tiden hittade jag några rosor att fota.


Vi fortsatte så förbi kyrkogården och upp mot borgen.


Här har det berättats för oss att det ska bli en ny ställplats. Man håller på att göra murar runt om.


På andra sidan gatan var det 37 husbilar som fricampade. Betydligt flera än då vi var här förra gången.


På hemvägen gick vi in på Continente och handlade. Utanför var det en man som frityrkokade bröd. De är faktiskt goda, doppade i socker och kanel. Tro det eller ej, men vi motstod frestelsen att köpa.

Tidigare inlägg från Silves

2 kommentarer:

 1. Kul med dina bilder jämfört med många andra som radar upp bilder på öl, vin och groggar i en lång rad! (Inte konstigt att Sverige ligger i topp i alkoholförtäring i Europa!)
  Exakt var ligger den nya sällplatsen du har bilder på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte koordinaterna, men det mitt emot parkeringen bredvid marknadsplatsen. Elisabeth

   Radera