Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 19 januari 2015

Querença - Loulé - Fonte Santa


Vid midnatt tystnade musiken från festlokalen i Querença och bilarna åkte. Vi kunde sova gott, men vinden tog i och gungade oss. Efter en lugn morgon med strålande sol, bestämde vi oss för att åka ner till Loulé.


Vi stannade på en parkeringsplats och gick ner till saluhallen och gamla stan. Visst är hallen fin med sina lök-kupoler?


Vi värmde oss med en fika. Trots solen är vinden kall. I dag gäller det att hitta ställen med lä. Vi gick in bland de smala gränderna i gamla stan.


Vi följde ett markerat stråk, som gick mot Castelo, borgen.


Det finns inte mycket kvar av borgen, bara en liten bit av muren.


Men inte långt därifrån fanns en vacker gågata. Där var stadens turistfälla. Många butiker med skinn- och korksaker. Det fanns andra butiker också och jag föll för en långärmad jumper. Det går åt i dag.


Åter vid Ellen, bestämde vi att åka till Fonte Santa, där vi stått tidigare. Nu var det mycket mer husbilar här än innan jul då vi var här. Priset har gått upp till 3 €/dygn.


Vi åt och så tog vi en promenad ner till stranden. Vinden kommer åt mer här nere, även om vi har en skyddande pinjeskog.


När vi gick den här vägen hemåt, såg vi något på marken.


Det var pinjelarver. De flesta var en och en och så dessa två. I morgon kan man säkert se långa rader på samma ställe. Pinjelarverna har alltså börjat vandra i Portugal, åtminstone i trakten av Fonte Santa.

7 kommentarer:

 1. Tur vi inte är där även om det såg fint ut, hatar pinjeträdslarverna....

  SvaraRadera
 2. Ni lyckas hitta så många fina ställen:) Lyckos er. Kram

  SvaraRadera
 3. Alltid spännande att läsa vad ni upplever. Pinjelarverna har väl nån nytta i naturen dom också.
  Vi har fått en halv meter, eller nästan, med snö här i Oslo. Kanske det är vargavintern som kommit.

  SvaraRadera
 4. Så mycket fint ni hinner med... fina bilder som alltid!
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Hatar oxå pinjelarver, har ju två hundar, även runt Murcia och Mazzaron har dom kommit :-( Men jag njuter som vanligt av dina fina bilder !

  SvaraRadera
 6. Åh fy och ve för pinjeträdslarver, ännu har dom inte ramlat ner här Benidorm.

  SvaraRadera
 7. Vackra vyer o mysiga gränder :-) Även om det är vinter här i söder njuter man av att bara berstopparna (>1800 m) har snö! Ha det gott ;-)

  SvaraRadera