Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 23 januari 2015

Rocha Baixinha - Olhão


Vinden avtog under natten och temperaturen steg. Som lägst hade vi 10° och under dagen har det varit som max 18°,men då har inte solen visat sig många minuter.


Vi for N125 österut. Strax innan Faro var det trafikkontroll med en transportabel våg. Det verkade som man kontrollerade mindre skåpbilar. Hur som, blev vi inte invinkade.


Vi åkte direkt till grusplanen utanför polisen i Olhão, med koordinaterna N 37° 1'32,2''  V 7° 50' 9,9''
Då tog vi sista platsen. Det står bilar i tre rader. I kväll är här 69 husbilar, men några står då på personparkeringen. Därtill kommer 13 husbilar på motsatta sidan vägen. De flesta husbilarna kommer från Frankrike. Det verkar som en del återkommit från Marocko, med tanke på de mattor, som de har stuvade bak på bilarna.


Vi fikade i Ellen och så tog vi en promenad längs stranden. En vacker parkbänk, som beskriver ett uppror mot fransmänen.


Då var det ebb och många personer var ute på bankarna och letade musslor/snäckor.


Ser kul ut, då båtarna ligger långt under den stora bryggan.


Även här borta vid hotellet, står det nio husbilar. Här sägs det att man brukar bli bortmotad. Där stod det här läckra engelska hembygget!


Stege upp och ned är inget som lockar mig. Däremot var träarbetena vackra!


Vi gav oss in bland de smala gränderna i gamla stan.


Det sägs, att det medvetet byggdes så här, för att bilda mur och skydd från fientliga kanonkulor från fartyg i hamnen.


En del hus är rustade, men det finns massor av gamla hus, som behöver rustas upp. År av fascism och sätter sina spår.


Många hus har tjusiga dörr- och fönstervalv. Det syns att det har varit pampigt här en gång i tiden.


Vår andra promenad på eftermiddagen, gick från hamnen och under järnvägen. Även i det här området fanns gamla hus, som varit fina, men som borde bli underhållna.


När benen blev trötta, stannade vi och tog varsin kaffe och delade på tårtbiten. Allt för 2,7 €! Det var ett mysig fik, ungefär som det kunde se ut i Norrköping på början av 60-talet.


På återvägen till Ellen gick vi ned till hamnen och då var det flod och vattnet hade kommit tillbaka.

6 kommentarer:

 1. Nu har vi finväder!
  På natten kryper det ned till 6 grader men på dagen 20!
  Solen är skarp!
  Så skall det bli hela tiodygnsprognosen enligt Klart!

  Lev väl

  SvaraRadera
 2. takk Elisabeth for fina bilder vi nuter vi som sitter hemma denna vinteren i kylan. olhao har vi stått på stelplassen en fin by er Olhao vi som gillar fricamping er det fint at se at det er mange som gjør det fortfarande kram från frank & Karin

  SvaraRadera
 3. Så mysigt det ser ut! Och 18 grader låter helt underbart. Min erfarenhet av Portugal inskränker sig till en stopp i Faro för tankning, när vi skulle hem från Madeira.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Sköna omgivningar! Skönt ingen opponerade sig mot er reg. plåt i år, dom hade def. annat o tänka på, eller mer kompetenta än andra ni "träffat". Vädret verka mycket bättre nu, vi har firat vår idag i Roquetas ;-)

  SvaraRadera
 5. Vilken mysig och vacker by! Konstigt nog kan jag tycka att inte underhållna hus är ganska charmiga - att titta på alltså, inte nödvändigtvis att bo i.
  Å priserna i Portugal/Spanien är ju en tredjedel jämfört med vad det kostar här. För att inte prata om kvalitetsskillnaden tycker jag.
  Hoppas att ni snart får bättre väder!

  SvaraRadera