Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 28 januari 2015

Santa Luzia - Tavira - Cacela Velha


På förmiddagen lämnade vi Santa Luzia. Näsan pekade mot köpcentret med Continente i Tavira. Vi parkerade på grusplanen vid rondellen mitt emot Continente. Vi gjorde våra inköp och så fick Ellen stå kvar där, medan vi gick in till gamla stan.


På väg in mot centrum, såg vi årets första magnolior!


Många smala gator finns här.


Vi bestämde oss för att gå upp mot borgen och kyrkorna i gamla stan.


Vi passerade en park med den här spännande liljan.


Balkonglådorna börjar få blommande pelargonior igen.


På väg upp mot borgen passerade vi det gamla klostret,som nu är hotell.


När vi var här för två år sen, var inte den här grinden öppen. Nu blev vi nyfikna. Vattentornet har försetts med en hiss och där uppe kan man se Tavira i 360° med hjälp av Camera Obscura. Vi fick en bra information om Tavira på engelska samtidigt som vi såg staden.


Kyrkan var stängd, men den fina trädgården var öppen. Det här trädet var översållat av stora blommor och ett surr hördes av arbetade bin.


Flitiga var dom!!


På återvägen gick vi på den tillfälliga bro, som nu varit tillfällig i 45 år!


Därifrån tittade vi bort mot den gamla bron, som vi gick över tidigare.


Väl på andra sidan, ramlade vi över en indisk restaurang, som vi inte kunde motstå. Smakade jättegott med kyckling, räkor och grönsaker till ris.


Vi gick tillbaka till Ellen och så fortsatte vi österut. Ett stopp vid "Stora Kinesen" och sen vidare på N 125. Mandelträden blommar för fullt nu! Trots att fotot är taget genom vindrutan, kan du se att det är en otrolig blomsterprakt! Vi skulle svänga av mot Manta Rota, men där var vägarbete, så vi fick fortsätta en väg mot Cacela Velha för att vända.


Nu blev det inte så att vi vände, utan körde ner och parkerade bland franska kolonin. Koordinaterna hit är: N 37° 9' 29'' V 7° 32' 45''. Här finns ingen service.


Byn är liten och ligger högt med utsikt över fortsättningen på Parque Natural da Ria Formosa. Här finns en gammal borg, en kyrka, en bar och en restaurang.


Några vackra små hus.


Utsikten är fin, men kvällssolen bländande, tycker vi och katten!

7 kommentarer:

 1. Känns redan som försommar när vi ser på bilderna. Kram

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder och jag njuter av både magnolian och en återigen blå himmel. För att inte glömma den indiska maten - mums!

  SvaraRadera
 3. Så härligt med alla blommor... och den där underbart blå himlen... fantastiskt!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Mums mat o vackra blommer med vyer som kan bli till vackra målningar, eller hur!? Ha det forts gott :-)

  SvaraRadera
 5. Cacela Velha har vi aldri vert hviste inte at det var en stelplass der takker for kordinater til den.. ni har så fine bilder vi drømmer oss bort her oppe i kylan
  kram från Frank & Karin

  SvaraRadera
 6. Blir allt lite avundsjuk på er värme. Sicilien kan inte skryta med det även om solen skiner emellanåt. Fina kort ni tagit. Ni är duktiga på att promenera runt. :)

  SvaraRadera
 7. Fina bilder och vackra blommor ni fotat!
  Dit längtar vi verkligen!

  Ha det gott.....

  SvaraRadera