Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 15 januari 2015

Silves - Paderne


I morse fyllde Lennart på vatten och tömde det grå och svarta.


Under tiden pratade jag med ett nygift engelskt par, som vi tidigare träffat i norra Spanien. De har en mysig husbil, som tidigare varit ambulerande bank.


De har en annorlunda värmekälla i bilen!! Verkligen en mysfaktor! Tvätten hängde på tork på en ställning över kaminen. Luckan öppnades, för att jag skulle få en bra bild.


Från Silves körde vi väg N 269 och sen en mindre väg till Tunes, där vi tankade gasol, 0,689 €/l. Sen fortsatte vi till den gamla tvättinrättningen i Padre med koordinaterna N 37° 10' 5,9'' V 8° 12' 32,6''.
Här har vi varit tidigare och trivs med omgivningen.


När vi kom fanns det platser att välja på, men i kväll är det rätt fullt med 12 husbilar. Här finns vatten och möjlighet att tömma.


Efter en kopp kaffe bestämde vi oss för att ta en promenad. Lennart har en app i telefonen, Locus Pro, som registrerar var vi går och sen kan han föra över den till Pc´n. Det blev en tur på lite drygt 7 km.


Vi gick på en liten väg genom gammalt odlingslandskap. Här passerade vi en brunn med ett vattenhjul, där en åsna eller häst fått gå runt och dra upp vatten.


Gamla knotiga olivträd finns utefter vägen.


Så kom vi fram till ett vattendrag. Lennart tog sig upp på kanten, där det fanns en ledstång.


Han ropade att jag skulle följa efter, då det inte var så mycket vatten.


Kände mig nöjd när jag var på andra sidan och väldigt glad att vi har vattenavvisande walking-skor.
Vattnet strömmade lite grann och det var halkigt, men Lennart gav mig en hjälpande hand.


Det här är en del av en utmärkt vandringsled.


Det gick uppför och gav oss fin utsikt mot tvättinrättningen och husbilarna mitt i bilden.


Vi kom förbi ställplatsen "Motorhome Friends"  Det är en liten ställplats med max 20 bilar. Vi visades runt av värdparet och vi kan verkligen förstå, att här är fullbelagt och att de flesta är långliggare. Värdparet ordnar en massa trevligheter. De visade oss en film, som ett svenskt par gjort, om ställplatsen och vad som kan ske där. Hit vill vi komma tillbaka med husbil någon gång.


Vår promenad fortsatte mot borgen, Azenha do Castelo.


Det kom några regnstänk, så vi var glada åt regnjackorna.


Efter stigen växte några Narcissor, Narcissus papiraceus. Som tur var fanns det några skyltar, med beskrivningar på vad man kan se för växter utefter vandringsleden.


Vi passerade över den här bron från romartiden. Regndropparna upphörde efter några minuter och sen fick vi bära regnjackorna igen.


Vi tog oss upp till Azenha do Castelo och fick en fin utsikt. Borgen är bara öppen under turistsäsong och det är det inte nu.


På vägen ner från borgen växte en liten blåturkos blomma bland torrt gräs. Den riktigt lyste, men var inte större än en gammal femtioöring.


Hemvägen gick fort, först utför och sen plant. Vi hann hem till Ellen innan det blev något regn. Regnet kom först vid 18-tiden. Det första regn vi haft sen natten till den 14:e december.

Tidigare inlägg från Paderne

6 kommentarer:

 1. mange fine bilder som vanlig.Vedfyring i husbilen var ju høg mysfaktor. supert om gasolen skulle ta slut... Å extra varme om man skulle vinter campa

  SvaraRadera
 2. I natt fick vi lite välbehövligt regn!

  Senast var de 14 december här också!

  SvaraRadera
 3. Oooo... Vägarna ser bra smala ut för att man ska färdas med husbil på dom... :-)

  SvaraRadera
 4. Intressant att besöka annorlunda husbilar! Gissar att den såg lite annorlunda ut utanpå också!?

  SvaraRadera
 5. Ni är verkligen på upptäcktsresa och hittar så mycket annorlunda platser. Kram

  SvaraRadera
 6. Menar du att dom eldade med i vedkamin i husbilen? Ja det kanske man kan göra, tanken har aldrig slagit mig
  Kram Yvonné

  SvaraRadera