Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 28 februari 2015

Albaicín i Granada


Vid 11-tiden tog vi bussen in till Granada. När vi kom till Paseo del Salón var det marknad. Bästa marknaden jag varit på hitintills under resan. Bara hantverk. Det är mycket folk i rörelse, men så är det lördag och dessutom Andalusiens dag - Dia de Andalusia. Jag blev två par örhängen rikare! Härifrån gick vi Carreera de la Virgin mot centrum. Vi gick på röd mattan!


Från Katedralhållet kom de här marscherande och stannade vid ett övergångställe utefter Reyes Católicos. Vet inte vad de bar på, men tungt var det. 30 personer bar konstruktionen på sina axlar.


Vi gick till Plaza Santa Anna och tog buss C2 upp till höjderna i Albaicín, för att sedan vandra på de smala gatorna fram och tillbaka och sedan neråt till floden Darrio. Stadsdelen Albacín är ett världsarv sedan 1984. Granada har alltså tre världsarv på UNESCO´s lista. Stadsdelen klänger på bergssidan mittemot Alhambra. Här är det moriska arvet levande! Man tror att iberer bodde här redan på 600-talet f.Kr.
Pelargoniorna börjar blomma igen!


När vi gick förbi det här skyltfönstret med tapas, så gick vi inte alls förbi, utan gick in för att äta dagens första tapasomgång. Det smakade jättegott!


Det var mycket folk på serveringar och också många musikanter, som spelade och sjöng och förstås ville tjäna en slant eller två.


Gatorna var mer som gränder.


Vackra lampor!


Överallt finns restauranger och barer. På Carrera del Darro var det stånd med försäljning av tavlor, akvareller liksom tryck.


Hela tiden en ström av människor.


Det blev ytterligare ett tapas-stopp och barhäng, då alla sittplatser var upptagna.


Vid gatan efter Plaza Nueva var det massor med folk. Vi lockades dit av sång och handklappning.
Jag var lite sen med filmningen, men lite känsla av stämningen kan du få!


Vi fortsatte förbi katedralen och ner mot torgen. Här var det såpbubblekonst och barnen fick roa sig med att pricka bubblorna och bli lite blöta.


Under tiden roade vi oss med ytterligare ett mål, churros med varm choklad. Den kombinationen har vi inte provat tidigare, men är väldigt populär här.


Doppa i chokladen och sen in i munnen. Jag behöver väl inte skriva att allt försvann ner i våra magar!


Mätta och belåtna vandrade vi ner mot bussen. Vid Paseo del Salón hade det varit hästuppvisning och vi hade turen att få se en del av hästarna. Har du sett en sådan man tidigare? Förmodligen en Andalusisk häst, enligt Lennart ridit en del. Många fina hästar var där, men nu blir det inte fler bilder för idag.
Väl åter i Ellen har vi suttit med benen högt.

10 kommentarer:

 1. Vilken mysig stad det verkar vara........ städer med gränder istället för gator växer inte på träd nu för tiden..........:)

  SvaraRadera
 2. Ytterligare ett inlägg helt i min smak. Ni gör liksom som vi om man säger så. Å ni som vi lyckas liksom pricka in allt "rätt". Så himla kul" Skillnaden mellan era och mina inlägg på bloggen är att ni har wifi och vi inte:-(
  Churros finns ju överallt i Spanien, men då varken maken eller jag gillar sötsaker så har vi bara tittat på alla som äter dom;-)

  SvaraRadera
 3. Nu får ni skynda er hem, lärkorna och tofsviporna är här!

  SvaraRadera
 4. Va härligt mycket ni får se av Spanien !!

  Ha det gott......

  SvaraRadera
 5. Så söt du ser ut -och ung!
  Jag har följt era resor några år.......

  SvaraRadera
 6. Vilka mysiga och härliga livsmiljöer som är skapade och anpassade för människor. Vilka kontraster om man jämför med hur vi har det här i norden. Den där skapelsen som dom bar på axlarna ser mystisk ut och var nog ganska svår att bära alla tillsammans.

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Roligt som vanligt, att läsa om er, och era fina bilder.
  I Göteborg är det bara regn.

  Ha de bra
  Lars och Inger

  SvaraRadera
 8. Vårligt, somrigt och lika mycket folk som i Jokkmokk, vid gatan efter Plaza Nueva. Kram

  SvaraRadera
 9. Oj oj oj vad härligt! Ser gott ut, allting ni äter! Fina ställen och whao vilken man på hästen. Men ja... man kan ju gnugga sig i huvudet och undra vad de där människorna bar på riktigt för grej! Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Folkliv o god stämning på gator o torg är trevligt men sällsynt numera ;-) Jättegott med churros o varm choklad :-) Tack för info att det var stängt i butikerna idag pga av Andalucia dagen ;-)

  SvaraRadera