Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 16 mars 2015

Grimeton - Skärblacka


I natt sov vi gott vid de stora masterna.


Innan vi gav oss i väg fick vi ett trevligt besök av Kenneth, som bor i Grimeton och följt oss på bloggen.


Vi for tillbaka till Varbetg och tog sen väg 41 mot Borås. Det har varit en mulen och grå dag, som inte gör rättvisa åt ett vackert halländskt landskap.


Vi gjorde ett stopp hos Forsbergs. Vi tittade runt, men lockades inte av de större bilarna. Här träffade och pratade vi med de, som delade nattplats med oss. De kom från Norrköpings-trakten.


Norr om Jönköping gjorde solen ett försök att bryta igenom, men lyckades inte helt.


Vi tog en matpaus på parkeringen vid Gyllene Uttern. På väg upp igen på motorvägen finns den här "träiga"luftballongen! Kul rondell-konst och påminnelse om Andrés luftballongsfärd och museet som finns i Gränna.


Brahe hus slottsruin svischade vi förbi.


Flygplanen vid Malmslätt talar om att vi närmar oss östgötaslätten och Linköping.


Vårbruket är inte igång, men solen tittade fram och lyste på det faluröda!
Vi gjorde en sväng in till Linköping och hälsade på sonen med familj. Vi fick en mysig stund, samtidigt som vi hämtade nycklar till mammas lägenhet.
Nu har vi tittat till henne under några timmer. Hon är sämre, men inte riktigt så dålig som jag trott. Vi övernattar i närheten av henne och fortsätter pyssla om och gå igenom hennes behov under morgondagen.

Då får vi anse att vår långresa 2014 - 2015 är avslutad, även om vi inte är riktigt hemma än. En summering av resan kommer senare. Stort tack till dig som följt oss under resan!

6 kommentarer:

 1. Önskar er välkomna hem och skönt både för er och din mor att ni är hemma nu.
  Tack för en fin resa som varit rolig att följa er på.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 2. Välkomna hem, nu kan mamma känna sig lugn tillsamman med er! Tack för stausrapport om vårbruket, SVT har länge bedyrat våren men grödorna låter sig ej luras av det ;-) Tack för att vi fått följa er via bloggen även i vinter :-) :-)

  SvaraRadera
 3. Välkommen hem! Jag har ju verkligen följt er under långresan och njutit i fulla drag. Speciellt den senaste månaden, då vädret blev bättre - ja inte vid hemkomsten till Sverige då;-)
  Häruppe i 08 har vi haft soligt i en hel vecka nu.

  Hoppas att din fina mamma repar sig! Hon är ju fantastiskt gammal om man tänker efter och varit så pigg. Hoppas hon vill fortsätta några år till, vilket ju vore helt underbart...

  SvaraRadera
 4. Tack för att vi fått dela resan och för er fina, professionella blogg. Det har varit ett stort nöje! Hoppas på det bästa för er och familjen!
  Madde

  SvaraRadera
 5. Välkomna hem från alla småvägar ni kört på. Det har var kul att resa med. Ha det gott

  SvaraRadera
 6. Tack för ett bra bloggande under er resa:) Och välkomna till Svedala igen:)) Kram

  SvaraRadera