Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 18 mars 2015

Hemma i Norrköping


I dag har det varit en intensiv dag, åtminstone i relation till att vi inte ansträngt oss så mycket under lång tid. Vi började med att åka till Ellen och städa henne. Lennart tog ett varv till biltvätten med personbilen. 5 månader i ett gemensamhetsgarage innebär att bilen var mer gråsvart än röd.

Så var det dags att handla mat. Fanns inget i skåpen, så det blev en del basvaror. När det var dags betala, kunde vi konstatera att matpriserna är betydligt högre här, än vad vi varit vana vid.

Så hem och ett sent 11-kaffe, som vi precis hann och avnjuta innan det var dags för tvättstugan. Trist nog var en tvättmaskin trasig, men det får bli en ny tid i nästa vecka. Hela em gick åt till tvätt.
Jag har också hunnit ha kontakt med kommunen.
En solig och fin dag som försvann i ett nafs!


Vi tog en kvällspromenad och såg Annika Benita, ett nederländskt fartyg, ligga förtöjd ända inne vid Hamnbron. Skymningen föll snabbt och det blev inga fler foton, däremot fick vi en välbehövlig bensträckare.

4 kommentarer:

 1. Ja, just det, ni har ju varit på långsemester. Snacka om kalldusch och omställning här hemma...
  Å visst är det svindyrt här hemma jämfört med Portugal och Spanien - å då tänker jag inte bara på vinpriserna. Jag menar 50 kronor för en 500 gr Manchega ost i Spanien mot 50 kronor för ynka 100 gr av samma sort. För att inte tala om grönsaker och fika "på stan"...

  SvaraRadera
 2. velkommen hjem til Sverige.Ja priserna er nok noe helt annet her hemma enn i spanien og Portugal.Her i Norge er det ju svindyrt så når vi har vert ute og reist og kommer hjem blir det sjokk.. vinen er ju halv pris i Sverige i forhold til Norge og ølen er ju enda billigere.. Vi er ju ofte i Hemmavann og Ternaby på shopping bare 10 mil fra min hemby Mo I Rana

  SvaraRadera
 3. Välkomna till vardagen här hemma, kan tänka mig att ni märker stor skillnad på priserna efter att varit borta så pass länge. När man är mitt i det så rullar det på, blir uppenbart när man är borta ett tag.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 4. Mm vi bävar alltid för matpriserna hemma eftersom vi sen länge vant oss med Medelhavsmat :-/

  SvaraRadera