Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 11 mars 2015

Pérignat-lès-Sarliève - St-Cyr-sur-Morin, öster om Paris


Efter en lugn och skön natt på ställplatsen, fixade vi oss och Ellen. Som lägst hade vi 7° inatt, men det är något väderomslag, så hela förmiddagen var det dimma. Det var ingen idé att ta fram kameran.


Här kom solen igenom väldigt lokalt, men det är grått runt om, även om dimman lättat. Vi har åkt genom landskap med mjukare kullar, stora och mindre gärden, samt boskapsskötsel. Bönderna/odlarna har bråda tider med att så och plantera eller tukta vinstockar och fruktträd.


Vi har kört A 71, D 2009, N 7, A 77, A 6, och D 607 norrut. På ett antal ställen har vi sett djurviadukter över motorvägen.


Vid Fontainbleau tog vi en snabbkik på slottet som också är med på UNESCO´s världsarvslista. Ett mer närgånget besök får bli vid annat tillfälle. Ungefär samtidigt kom den blå färgen på himlen fram lite mer.


Vi åkte av de stora vägarna och närheten till Paris. Misteln växer på många träd och en del träd tar den nästan helt över!


Kvällens nattläger blev ställplatsen i St-Cyr-sur-Morin. Här finns en grusplan att parkera på. De räknar med max 5 husbilar. I natt blir vi ensamma. Vattnet är inte påsatt, men det går att tömma. Koordinaterna är: N 48° 54' 22,7'' E 3° 11' 6,7''


Vi tog en promenad runt i byn, som inte är särskilt stor.

3 kommentarer:

 1. Den första bilden (efter kartan alltså) är så otrolig vacker!
  Å Fontainbleau har jag också besökt. Väl värd en titt! Å den där lilla byn är ju sååå gulligull och söt:-)

  SvaraRadera
 2. Det slottet har vi inte besökt, får ha det till godo. Håller med om att på vissa ställen är hela träd fulla med mistel., det är vackert med de stora bollarna.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Själv har jag lovat mig att undvika Paris (Sirap). Tre gånger har vi kört igenom stan och en gång i ytterkanterna. Vi föredrar det senare. Ha det gott.

  SvaraRadera