Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 3 maj 2015

På utflykt med Ellen till Mariedamm och Trehörnings masugn

I dag kände vi för att koppla av och göra en tur med Ellen. Men först måste jag skriva något om gårdagskvällen.
Lennart hade fixat biljetter till en konsert i De Geerhallen i Norrköping. Vi lyssnade på  Pink Floyd- musik. En av Lennarts favoritgrupper. Tyvärr hade jag lämnat både kamera och mobil hemma så det blev inga häftiga ljud och synintryck, men de har en webbsida där du kan se och lyssna på dem: The Australian Pink Floyd Show

Vill ändå ge dig ett smakprov från en äldre inspelning på You Tube.


Jag lånar en bild från deras bildgalleri och som vi upplevde i går kväll. Det var en genomtänkt ljussättning, som följde musiken. Det blev en helkväll med många personer i vår ålder, men jag förvånades över att det var massor med yngre lyssnare! Andra akten tyckte jag var ett strå vassare - kanon! Vi avslutade kvällen, som vi gjorde i ungdomen. Det blev en bamsekorv med bröd och räksallad. 

Så till dagen i dag. Vid 11:30 var det dags för Ellen att rulla i väg. Besiktningen klarade hon galant i torsdags. Vi for mot Finspång.Vi stannade till i Vibjörnsparken och tog en fika, innan vi fortsatte 51:an norrut. Skogen är utglesad och snart ska det byggas fem enfamiljshus till vänster i bild, bakom dessa träd.


Vi svängde av från 51:an och tog oss in på en mindre väg. Här närmar vi oss Tjälltorps by.Lennart hade läst om Mariedamm och Trehörna masugn på husbilsklubben.Vi tog oss dit.  Koordinaterna hit: N 58° 50' 51,3''  E 15° 9' 33''
Det låg vackert vid en liten sjö och på tavlor fanns beskrivningar om området. 
 Masugnen rakt fram.  Det porlar mysigt i markerna. Det har regnat en del sista dagarna, så då blir det lite extra ögongodis.Kabbelekorna blommar vackert!Solen glittrade fint i de gula blommorna.


Det finns bra vandringsled, Mariedammsleden med två olika längder, 4 eller 9 km.Efter vandrandet smakade det gott med en räkmacka med te och kaffe i solen. Ideella krafter håller området i fint skick. På helgerna är serveringen öppen. I närheten, på ANDRA SIDAN DEN LILLA SJÖN finns det en parkering, som det går att stå över natten. Vad vi hört ska det vara underbart vackert här i liljekonvaljtider, d.v.s. runt mors dag.

8 kommentarer:

 1. Åh nu längtar jag ut med husbilen.....men det dröjer ett par veckor till. Visst är naturen underbar nu. Den platsen ska jag lägga på minnet när vi börjar styra kosan norr över.

  SvaraRadera
 2. Åh nu längtar jag ut med husbilen.....men det dröjer ett par veckor till. Visst är naturen underbar nu. Den platsen ska jag lägga på minnet när vi börjar styra kosan norr över.

  SvaraRadera
 3. Trevligt med nya oupptäckta ställen i vårt land!
  Nu är det en härlig tid framöver!

  Ha det gott......

  SvaraRadera
 4. Lennart har en väldigt god musiksmak måste jag säga. Pink Floyd är en suverän grupp!

  Jättefina naturbilder också - betydligt grönare där och fler blommor än här också.

  SvaraRadera
 5. Så nära hem ifrån! Det finns mycket runt omkring oss det upptäckte vi när vi flyttade till Skåne
  Nisse

  SvaraRadera
 6. Trevligt att upptäcka nya ställen!
  Ofta finns de på nära håll!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Så fina bilder från er utflykt och vilka otroliga mängder av kabbelekor!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Va roligt när man kan upptäcka så fina saker och en fantastisk natur
  på nära håll.

  Ha de bra!
  Lars och Inger

  SvaraRadera