Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 25 juni 2015

Astas begravning


I dag har vi haft begravningsgudstjänst för Asta i Skogängsgårdens kyrka i Skärblacka. Det blev ett vackert avsked med Johan Lamberth som präst och Ola Fagrell som organist. Efteråt samlades släkt och vänner för minnesstund med mat. Lingon & Dill levererade en god buffé. Det blev en bra stund att minnas Asta på. Mamma har levt ett långt och innehållsrikt liv och får nu vila i frid. Med på begravningen var snart 3 veckor gamla Albin. Kändes så fint med det nya lilla livet. Liv och död går hand i hand!

Senaste tiden har bloggandet fått stå tillbaka för annan aktivitet.


Vi hade en bra midsommarhelg i Finspång, där vi umgicks med barn och barnbarn. Det kunde ha varit varmare och soligare ute, men vi hade det skönt ändå.


På lördagen fick vi besök av Siw och Leif, som varit och firat midsommar vid Brevens bruk. Det var jättekul att återse dem och också få titta in i deras nya husbil. Barnen var förstås också nyfikna. Noelle fick sen sova över i husbilen Ellen med mormor och morfar. Det var spännande. Jag tror att det absolut kommer att bli fler gånger.


Min väninna Barbro avled en 21 juni efter en längre tids kamp mot sin kroniska leukemi. Det har också varit en tung process.

Jag hoppas nu att vi snart ska kunna åka ut med Ellen och bara ta dagen som den kommer.

3 kommentarer:

 1. Så skönt att mamma Asta har fått komma till ro och att begravningen är över. Att du inte orkat blogga förstår jag mer än väl, men det låter som om ni haft en bra midsommar trots sorg och saknad. Och visst är det så att liv och död går hand i hand.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Vilka fina blommor. Din mamma fick ett fint avslut. Inte konstigt att bloggen fått vila. Det är nog ingen som begär att du ska orka med det mitt i allt ditt. Skönt för dej att ni kunde träffa barn o barnbarn också. Det är en riktig medicin det :) Sköt om dej fina vän. Kram

  SvaraRadera
 3. Begravningar är inget, som jag vill gå på, men ibland är det ett måste. Asta fick ett fint avsked. Hos oss är alla föräldrar redan borta sedan länge. Självklart hinner man inte blogga så mycket som man önskade under sådana omständigheter. Om sommaren blir det inte lika ofta här heller....det finns så mycket annat som tar upp ens tid. Nu ska det i alla fall bli varmare och då hoppas jag vi får njuta lite av sol och värme och kanske bad också. Förstår att ni längtar ut med husbilen. Finns det något bättre än när barnbarnen kommer på besök, själva ska vi vara barnvakt för första gången åt ett av våra små om en vecka. Kram

  SvaraRadera