Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 10 juni 2015

Senaste dagarna


Det har varit mycket praktiskt styr sedan mamma avled. Bland annat har vi tömt hennes rum på Hallegården. Numera står kökssoffan inklusive kuddar i vårt kök. Jag tyckte det blev bra.
Det gäller att snabbt tömma rummet på äldreboende, då det är många på kö för att få plats. Den praktiska hanteringen hjälper till i sorgearbetet, men det känns som det varit mycket bärande av grejer och möbler de sista två månaderna.


Det har inte blivit så mycket promenader i stan med kamera, men i lördags blev det en tur genom Strömsparken.


Vi kollade också in hur långt de kommit med Kaktusgruppen i Karl Johans park. Jag vet inte vilket motiv det blir i år, men det ska väl inte dröja så länge innan jag får veta.


I måndags var det åter dags för Skärblacka. Då tömde vi de möbler, som var kvar i mammas lägenhet, som varit ute till försäljning. Etiopienhjälpen i Skärblacka kom och hämtade. Vi hjälpte till och sen blev det gott med fikapaus utanför det lokala bageriet.


Vi passade också på att titta på Skogsängsgården där begravning ska hållas, samt minneslunden. Den tycker jag är jättefin.


Vi behövde lite andra intryck och på hemvägen gjorde vi en avstickare vid Kullerstad och tittade på runstenen utefter gamla vägen. På andra sidan vägen står en sten med texten inhuggen på svenska: "Hakon gjorde bron och hon ska kallas Gunnars bro ty Gunnar var Hakons son".


I går var jag i Vilbergen och träffade en präst. Numera ska prästerna serva stora geografiska områden. Det gjorde att jag kom till en kyrka, som jag inte varit inne i tidigare, Söderledskyrkan. En typisk 1970-tals kyrka. Jag tyckte den var fin inuti.
Sen hann jag också med att besöka min sjuka väninna. Vi hade några fina timmar i solen på hennes balkong.


I dag möttes jag och en annan väninna på Gubbens trädgård vid Saltängsgatan.


Talgoxar och gråsparvar var närgångna, men vi hann äta upp innan de vågade sig riktigt nära.


På eftermiddagen blev det en tur till Hallegården för att hämta post. Då hade en del av de boende fått en tur i gamla tjusiga bilar.


I kväll tog Lennart och jag en välbehövlig promenad runt Åbackarna. Det blev en del foton på blommor från Brostugans Örtagård nära Femöresbron.


Aklejan hade besök av en insekt.

5 kommentarer:

 1. Nu är det verkligen prunkande i naturen!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Det är påfrestande att behöva tömma sina föräldrars lägenhet, både fysiskt och mentalt. Då är det bra att ni kan växla med promenader och annat.

  SvaraRadera
 3. Skönt att ni tar er ut i naturen efter allt som hänt. Man behöver lite frisk luft för att orka gå vidare.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 4. Vad du/ni har hunnit med trots alla bestyr med möbelflytt med mera.
  Älskar den där kaktusinstallationen - jag gillar nämligen kaktusar.
  Åsså grattis till bilden med fågeln på skeden - verkligen duktigt fotad!

  SvaraRadera
 5. Den soffan gör sig bra hemma hos er. Sen ett fint minne från din mamma. Va bra att du orkar gå ut och få dig lite luft och rensa huvudet...om det går. Ta hand om dej. Kram

  SvaraRadera