Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 29 juli 2015

Senaste dagarna


I måndags var jag hos min väninna Tanja och dessförinnan var det tvättstugan som gällde.


I tisdags var vi på Skandiamäklarna och avslutade affären med mammas lägenhet. Jag lämnade ifrån mig nycklarna, så nu känns det bra efter ytterligare ett avslut.


På vägen hem köpte vi med oss sushi, som vi åt på balkongen. Där bestämde vi att det var dags att packa Ellen för en tur.


Resan gick till Finspång, där vi fick umgås med barn och barnbarn. Jag hjälpte Anna att plocka och kärna ur körsbär, medans hon gjorde deg till dagen källarfranska. Patrik var kvällens grillmästare.


I dag blev det ytterligare 5 liter bär och så kom syltkitteln fram! Vi gjorde också en körsbärstårta, som jag glömde fota, men den blev riktigt god. Merparten av den försvann vid eftermiddagskaffet.


Vi fick en vacker blombukett och så tackade vi för oss och reste norrut förbi Lotorp mot


Högsjö.


Det hade regnat på en del ställen och det kom några stora stänk från träden i allén.


Här närmar vi oss Vingåker och där svänger vi vänster och fortsätter utefter Hjälmaren till Hampetorp. Här har vi parkerat vid färjläget med koordinaterna: N 59° 8' 36,9'' E 15° 40' 16,9'' Här står ytterligare två husbilar.


Vi tog en promenad till småbåtshamnen.


Där växte en del gula näckrosor.


Vackra solbelysta moln mörknade mer och mer och sedan någon dryg timma tillbaka regnar det.

4 kommentarer:

 1. Ja, ni är verkligen inbitna husbilsåkare oavsett väder! Suveränt!

  SvaraRadera
 2. Vinön är absolut värd ett besök!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Härligt att få hälsa på barn o barnbarn:) Det är bra medicin det:)) Undrar just hur ni tog er förbi den där allén med eran husbil? :) Kram

  SvaraRadera
 4. trevligt med lite samvaro med barn och barnbarn :)
  Hoppas ni besöker Vinön. - det finns en bra ställplats på andra sidan... bara att följa stora vägen rakt fram. De små sidovägarna slutar ibland på någons tomt och det kan vara problem att vända med husbilen... vi har prövat och ibland fått backat långt...
  Ha det gott!

  SvaraRadera