Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 17 augusti 2015

Fridafors - Karlshamn - Nogesund - Åhus - Stackedala


Det har blivit lite kors och tvärs under dagen.


Vi började med en promenad i Fridafors på morgonen. Vi var tre husbilar över natten, men en var tidigt iväg. Glömde koordinaterna i går, men här kommer de: N 56° 24' 4,7'' E 14° 39' 53''.
Lennart hittade en geocach under promenaden. När vi kom åter stod Ellen själv. Det var ett bra ställe att övernatta på.


Vi åkte till Karlshamn och stod på ställplatsen där: N 56° 9' 54,9''  E 14° 51' 54,5''. Det fanns några husbilar, som stod längre ut, men kommunen hänvisade till den här platsen.


Vi stod bra där medan vi tog en promenad runt i stan. En blandad bebyggelse i stan. Här några gamla trähus, som jag tycker är vackra.


Vi fortsatte längs kusten och vid Södra Cell Mörrum, fick jag en känsla av hemma!! Det luktade Skärblacka.


Innan bruket svände vi höger på en liten väg och var nyfikna på vad som skulle komma.


Det blev inget speciellt, men vi åkte förbi en stor gård, Elleholm, med mycket potatisodlingar. Dessutom mötte vi en långtradare som definitivt var längre en 12 meter och det gick galant.


Vi passerade en vacker skånelänga, med blänk i vindrutan så blev resultatet därefter.


Vi åkte ner till ställplatsen vid Nogesund, men det kom så mycket saltstänk från havet, så vi åkte tillbaka upp till naturreservatet.


Koordinater: N 56° 0' 30,5'' E 14° 44' 18,2''. Där åt vi lunch och tog en promenad.


Vi for vidare till Åhus ställplats och hade tänkt stanna där, men det blåste så förtvivlat att vi ville ha lite skydd av skog. Vi for därför vidare till Stockedala fritidsområde med koordinaterna: N 55° 55' 8,5''  E 13° 58' 21,2''. Här har vi tagit en promenad längs elljusspåret på 2,5 km. Gick först genom blandskog och


sen genom vacker bokskog, där solen kom igenom och gav fina blänk och skuggningar. Nu blir det en stunds läsning innan John Blund kommer.

1 kommentar:

  1. Östkusten är fin på den delen också, på Torsd ska ci till Åhus. Tack för GPS koordinaterna!

    SvaraRadera