Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 31 augusti 2015

Reingers


I kväll tog jag ett kort på stenen vid entrén. I går reagerade jag på haschbladen.


Här finns gott om hampaodling. Det vi har läst oss till är att det var stopp på odling från hippi-perioden på 60-talet fram till 1992, då det åter var lagligt att odla hampa. Visst har vi sett nya hamparep hemma, men tänkt att hampan kom längre österifrån.


Här i området finns det en del gärden med hampa. Vi har sett odlingar tidigare utan att ha förstått vad vi sett. Förr fanns ju hampan i olika kryddträdgårdar, men de plantorna försvann ju för många år sen, förmodligen på 60-talet.


Vi är på lite högre höjd nu, så temperaturen gick ner till 15°på morgonsidan. Det gjorde det lite lättare att sova och på morgonen fick vi energi att köra några maskiner tvätt.


Vi hann med en förmiddagspromenad under tiden tvätten torkade. Men solen kom fort över trädtopparna och värmde upp oss och omgivningen. Det innebar att vi blev sittande i skuggan och läste, samt tittade på fortsatta resmål.


Så framåt 17-tiden har solen gått ned så pass att vi kan gå en kvällsrunda. I kväll har Lennart hittat 3 geocacher på vår runda. Under tiden kollade jag in lite växter. Rönnbären mognar och lyser röda.


Vid kyrkan finns minnestavlor på de som stupade i första och andra världskriget från byarna runtomkring.


I en trädgård satt en gubbe och läste. Fint gjord!


Jag slutar med en bild från gårdagens solnedgång. Än är det inte riktigt så mörkt. Här är så bra wi-fi att jag sitter ute och skriver.

6 kommentarer:

 1. Vad gott ni har det, hoppas kunna komma efter. Må gott

  SvaraRadera
 2. Är det så hampa ser ut? Trodde att jag aldrig sett en sådan planta, men den växer ju vilt överallt här om jag nu inte blandar ihop den med en annan växt alltså.

  Fick ett gott skratt också när jag såg era lakan fladdrandes i solen. På det sättet har ni ju en förtält också;-)

  SvaraRadera
 3. Känner mig helt novis om hur såna plantor ser ut:)) Men nu vet jag det:-D. Kan förstå att det är jobbigt med värme för länge på nätterna också...men ljuvligt ändå. Bra att kunna göra nyttigheter och tvätta också...en nödvändighet när man är på rull . Kram

  SvaraRadera
 4. Plantorna ser riktigt fientliga ut men tror mig ha sett sådana tidigare utan att veta...vackra omgivningar. Geofantasten har kul överallt ni kommer, spännande hoppy! Vackra omgivningar o rofylld tjusig solnedgång. Efter att ha tvättat oxå känner man sig nöjd med dagen 😎 👍

  SvaraRadera
 5. Så mycket vackert ni får se,men röka hasch,nej o åter nej :-)
  Solnedgången var ju helt otroligt vacker!

  Ha det gott o njut vidare......

  SvaraRadera
 6. Usch för såna plantor - undrar hur många man sett utan att reagera...
  Vilken roligt gubbe :)
  Kram

  SvaraRadera