Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 24 augusti 2015

Schiffshebewerk Niederfinow - Frankfurt am Oder - Beeskow


I går hade vi inget nät, så dagens inlägg handlar om den resan.


Gårdagen började vi med en promenad nedanför "Båthissarna".


Vi körde genom storslagen jordbruksmark med mycket majsodling och solrosodling. Här syns gamla anläggningar, som nu drivs av privata intressenter.


Solen gassade och var någonstans mellan 26 - 30 grader, så vi sökte skugga. Parkeringsplatser var det ont om, så här nyttjar vi en för personbilar. Å andra sidan fanns det inte en endaste bil förutom Ellen. Däremot var det återigen en vackert målad kur.


Elskåpet var också kul målat.


Vi tog oss till Frankfurt och promenerade utefter floden Oder. Till höger i bild är Polen.


Här är förmodligen ett  gammalt kloster, som numera är museum. En nyare byggnad är ihopbyggd och där är rådhuset. Vi hade tänkt stanna här, men ställplatsen vi siktade på fanns inte kvar, så vi fortsatte resan


till en ställplats utanför Beeskow. Platsen är vid ett industriområde och det är ca 2 km in till centrum. Koordinaterna N 52  11' 20,6''  E 14  15' 10,1''. Ingen service, kostar 5€. Vi promenerade in till centrum och tittade på den gamla vackra staden.


Lennart tyckte det här var en gammal skönhet. Undrar om det var Trabanten eller målningen? I bakgrunden syns ett torn av ringmuren. Det blev mycket skador här under de senaste krigen, men man har rustat en hel del, så även den stora kyrkan. Tornet är lite rumphugget, se tidigare bild.Vid torget hittade vi matchande stolar till Lennarts tröja, så vi kunde ju inte annat än pröva dem. Min cappuccino i bamsekopp, gick inte av för hackor. Det gjorde inte tårtbitarna heller.


Styrkta av kaffe tittade vi på stans äldsta hus och sen in i kyrkan. Där pågick en konstutställning med olika stilar.  Den här tavlan tilltalade mig. Det gäller att vara observant i tider som dessa, så inte vi kvinnor blir nya martyrer, då nya begränsningar skymtar i fjärran. Jag var med och kämpade för kvinnors lika värde och vill se att vi även i framtiden kan få bada och göra annat tillsammans med män, på lika villkor.


Här är en mer matig tavla. Att gå på konstutställning här är väldigt billig. Kostar bara 1€/person.
Vi gick så tillbaka till Ellen. Där satt vi utanför och njöt i solen och värmen till kl var framåt 20.00. Då började himlen bli mörk och det mullrade, men det blev bara några enstaka regnstänk. Det skulle behöva regna för att fräscha upp luften och väta den torra marken.
Hur som sov vi gott och idag har vi fortsatt till Lübbenau, som hitintills är resans höjdpunkt, men det får ni veta mer om i morgon, då wi-fi är segt på campingen.3 kommentarer:

 1. Spännande och lite ovanligt med båthiss!
  Vi såg det en gång i Holland!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Elskåpet och Trabanten - YES!!!! Gimme, gimme säger jag bara:-) Målningarna däremot tyckte jag var absolut gräsliga - smaken är je bekant som baken;-)

  Det märks att ni är nära den polska gränsen, för byggnaderna skulle kunna stå i Gdansk.

  Kul att ni har så fint väder!

  SvaraRadera
 3. Ser verkligen mysigt ut med en resa till Tyskland.

  SvaraRadera