Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 30 augusti 2015

Telč - Reingers i ÖsterrikeI dag körde vi bara en kort sträcka på ca 5 mil från Telč i Tjeckien till Reingers i Österrike.


I går kväll satt vi ute och njöt av värmen, god mat och öl. På återvägen till Ellen testade jag att ta mörkerbilder, men utan stativ blir det inte riktigt klart. Hur som kan jag kanske förmedla att det var en härlig stämning i Telč.


Fullmånen gjorde förstås sitt till också! När vi kom till Ellen var det 26° ute.
Sen restaurangbesökarna åkt hem i går kväll, blev vi ensamma kvar på parkeringen. Vi fick en lugn och skön natt, med takluckorna på vid gavel.


I dag fortsatte vi resan på väg 23. Det är kuperat och byarna ligger i dalgångar.


På ett ställe körde vi förbi ett gammalt flygplan, MIG ?


Vi körde in på mindre vägar och passerade en järnväg. Här såg Lennart snabbt att det var ett smalspår, så det var dags för kaffepaus. Som synd eller tur var, så gick det bara en tur om dagen och det stämde inte in för oss.


Ett vägmärke vi inte har hemma, men här på de mindre vägarna är det vanligt.


Vi passerade Nová Bystřice med vackert rådhus och bakom en kyrka med lökkupol.


Vi närmade oss gränsen utefter väg L 8182.


Strax efter gränsen svängde vi in på en liten väg för att ta oss till


byn Reingers. Här svängde vi in och det blev sen trångt mellan husen. Vi klarade passagen precis, men med en längre bil, ska man åka in från andra hållet för att nå campingen.


Ellen är parkerad på Camping Haarstuben och vi njuter i skuggan. Här kommer vi stanna tills värmeböljan dragit förbi. Koordinaterna hit är: N 48° 58' 17,3'' E 15° 9' 13,5''. Full service.

10 kommentarer:

 1. Värme och sommar fick vi äntligen i augusti!

  Ha de gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör oss är det i mesta laget nu, men det är ju snart september ....

   Radera
 2. Hej! Tack för era fina reseskildringar! (Vi har själva varit neråt Bodensjön och Gardasjön i år, och har skrivit en mycket blygsam reseskildring om detta, oxå på blogspot.) Vi undrar lite över hur NI löst problemet (?) med nätuppkoppling under era resor, för att hålla allt uppdaterat? Vi stannade gärna till på Mc Donalds...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har Europasimcard, men nu mera tror jag det bara kan tecknas i Italien. När vi kan använder vi ställplatser eller campingars wi-fi. McDonalds är inte vår grej, så jag kan inte minnas att vi använt deras wi-fi någon gång. Kanske kan du hitta några lösningar på Husbilsklubben eller Husbilskompisar. /Elisabeth

   Radera
 3. Jag formligen älskar Österrike och inte minst folket, men slutade åka dit sedan Go-boxen infördes.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppas klara oss utan Go-Box. Elisabeth

   Radera
 4. Vilka fina bilder. Å vilket väder! Det är ju ändå snart september! Bingo för er. Men det var fint här hemma också - 23 grader faktiskt och sol...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en bra temperatur. Först på kväll och tidig morgon som man orkar röra sig.

   Radera
 5. Tack för fina bilder! Det är jobbigt med värmen i inlandet i Centraleuropa men man upplever en speciell stämning. Det finns mycket att se och god mat.

  SvaraRadera
 6. Mycket gott och sevärt, men också väldigt trevliga människor!

  SvaraRadera