Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 6 september 2015

Postojna - Crikvenica, Kroatien


I dag gick resan söderut.


Efter en del regnskurar och åska  under natten vaknade vi till solsken. Det var friskt när vi tog en morgonpromenad. Temperaturen hade varit som lägst 12° under natten, men så fort solen visar sig ökar temperaturen. Vi körde vidare genom ett vackert landskap. I dag blev det en mindre väg.


Vi mötte många husvagnsekipage på hemväg från Kroatien, men det var en del som åkte i samma färdrikning som oss också.


Innan vi nådde gränsen till Kroatien var det en mängd kurer med möjlighet att växla € till Kuna. När vi passerade gränsen förstod vi varför. Vi kom nämligen in direkt på en betalmotorväg. Det löste sig, då betalstationen tog emot €.

Här ser vi Adriatiska havet! Intensivt blått! Så härligt!


Vi passerade i stort sett Crikvenica och vid södra infarten svängde vi ner till Autokamp Selce. Koordinaterna hit där vi står är: N 45° 9' 13,8'' E 14° 43' 20,9''


Det verkar vara en uppbrottsdag för många långliggare med husvagnar. Däremot har det kommit många husbilar med äldre personer, liksom vi. De vi har runt om oss är från Tyskland och England. Vi har ännu inte sett någon mer från Sverige, men det är en stor camping. ACSI kortet gäller och det kostar 16€/dygn. Står vi 7 dagar får vi en bonusdag och betalar för 6 dygn. Här är full service inklusive en bankomat!

7 kommentarer:

 1. När vi var till Kroatien för flera år sen, så besökte vi också Postojnagrottorna. Och Bled.
  Ha det fortsatt fint

  SvaraRadera
 2. Hej på er. Vi har varit i Kroatien 4 gånger och älskar landet, tyvärr blev det inte av i år, men nästa sommar 😊. Just nu är planerna mer på Spanien i vinter, vad jag förstår/hört så blir det NZ för er.

  SvaraRadera
 3. Avundas er det fina vädret. Här har det regnat hela dagen och 12 grader som mest. Njut i och a Kroatien som är såååå fint!

  SvaraRadera
 4. Åh vad härligt!! Kan inte säga annat. sjunger och trallar som Nanne - aaaaavundsjuk jag är så avundsju ;-) Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. På turné igen ser jag. Härligt att kunna göra det - och ha huset med sig dessutom.
  Så ljuvligt det ser ut där ni är. Ett outforskat område för oss. Ännu.

  SvaraRadera
 6. Ni är vansinnigt duktiga på att förflytta er:) Lyckos er som får vara där nere i värmen:)) Kram

  SvaraRadera
 7. Hela resan har varit bra. Dessan, vi har bara åkt kortare sträckor, som längst tror jag det var ca 18 mil på en dag. Här är inga Norrlands-avstånd! Elisabeth

  SvaraRadera