Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 6 oktober 2015

Promenad och utflykt till Kullerstad-Skärblacka Hembygdsförening


På förmiddagen gick vi en tur runt i stan. Vasaparken bjuder på vackert röda japanska körsbärs träd.


Vi fortsatte och gick genom Klingsbergsparken och kom sen ner förbi Johannes kyrka och vidare till de nybyggda husen vid Ljura. I de här husen hade man flyttat in. Molnen tätnade och när solen kom fram blev de verkligen mörkgrå.


I det nya höghuset var det också inflyttat, men jordhögarna visar på att det ska byggas mer.


Vid Södra Promenaden finns den här minnestavlan som berättar att Promenaderna anlades mellan 1858 och 1914. Då planterades 2025 lindar efter kontinentala förebilder. Norra Promenaden med sin längd av 3,5 km var då Europas längsta allé. Hur det är i dag vet jag inte, men alléerna är väldigt karaktäristiska för Norrköping.


Även i dag blev det lunch på Lingon&Dill, men idag var det Lennart som var med. Efter maten fortsatte vi till Kullerstad-Skärblacka Hembygdsförening som huserar i Ljusfors Herrgård. Vi var där ock lämnade en del saker efter mamma Asta. Vi fick en guidad tur i huset. Jag har inte varit där på många år, så det var jättetrevligt. Träffade också på en del gamla bekanta. Det gav mersmak, så jag återkommer dit.

6 kommentarer:

 1. Vilken trevlig promenad och så en god lunch på det.
  Ha det gott!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Södra Promenaden där har man t.o.m åkt skidor.
  Härliga bilder som vanligt
  Nisse

  SvaraRadera
 3. Bra att det gamla bevaras!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Ja, det har ändrats en hel del sen jag växte upp vid Ljuratorget... passerade "Ringborgs hörna" för någon månad sedan och upptäckte höghuset.
  Lingon & Dill idag igen - mums! :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Nu har jag lärt mig nå't igen - trädet med de röda löven är alltså ett körsbärsträd. Fotade ju av trädet i vår innergård, men hade inte en aning om att det var ett körsbärsträd.

  Promenader på hemmaplan är alltid roliga. Det byggs ju så mycket överallt att man alltid kan upptäcka nå't nytt.

  Himla fräck frisyr förresten!

  SvaraRadera
 6. Tror det är bygg boom lite överallt just nu. Även här i stan byggs det massor...snart ett bygge som kommer att kallas snusdosan:)) Det kommer att bli ett bygge med 16 våningar högt...Lite ovant är det också att se dej i ny frisyr:-)) Kram söta dej

  SvaraRadera