Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 15 oktober 2015

Redan torsdag


I tisdags var vi till Skärblacka-Kullerstad hembygdsförening med cykeln som min mamma Asta fick när hon konfirmerade sig 1934. Hon har cyklat mycket på den. Bl.a. cyklade hon och väninnan Eva till Tranås och runt sjön Sommen. Ett annat år blev det en cykeltur till Värmland under deras sommarledighet. Cykeln har under åren förstås fått nya däck, ny sadel och inte att förglömma en stingpinne. Orinalringklockan fungerar fortfarande!


Så här såg mamma ut när hon konfirmerades 1934-05-21. Fotot taget i rummet i Skogaborg, Skärblacka. Bollkudden i soffan hade min mormor gjort tidigare.Den har jag nu i vår soffa.


Vi har tagit några turer i Norrköping och kastanjer har en tendens att följa med hem. Tycker de är så fina när de öppnar sig.


Vi har också hunnit varit ett par gånger till Linköping och lekt med barnbarnet, som gillar Duplo.


Vi har också ägnat en kväll till att fräscha upp de två köksstolarna efter mamma. Hon vävde tyget till soffan och köksstolarna för många år sen och ena stolssitsarna var nötta. Jag hittade ytterligare en bit av tyget och  nu var det dags att göra något åt dynorna.


Det behövdes en ny stoppning. Dynor hade jag fått tillskurna på Dynakuten.


Lennart skruvar fast sista stolsdynan.


Jag tycker det blev riktigt bra.


På förmiddagen skulle jag ha gått till Torsdagsgruppen och målat, men min högra axel och arm värker, så jag kunde inte tänka mig hålla i en målarpensel. På lunchen tog vi i alla fall en promenad med ett stopp vid Restaurang Hantverkaren. Det blev god ärtsoppa och pannkakor.


Efter maten fortsatte vi promenaden förbi en uppställd spårvagn och upptäckte då att i huset bakom finns ett spårvagnsmuseum. Tyvärr var det stängt för säsongen.


Vi följde ringvägen runt Risängen. Oxelbären lyste vackert i solen.


Vi fortsatte ner till hamnen. Där kom så många långtradare och lastbilar att vi valde gå upp mot Sylten. Här har Norrköpings kommun stora växthus. Jag antar att kaktusarna från Karl Johans park övervintrar här. För en del  år sen var en härlig fjärilsutställning här i ett sommartömt växthus. Då fick vi se stora vackra levande fjärilar på nära håll. Så hem och vila i solen på balkongen.

10 kommentarer:

Ingrid sa...

Så duktig maken är som fixade till stolarna. De ser verkligen fina ut.
Hoppas att du kan få någon hjälp för din arm och axel!
Fotot av mamma Asta är väldigt vackert, jag trodde första att det var du.
Kram, Ingrid

BP sa...

Vilken fin nostalgitripp! Å ni verkar vara riktigt duktiga tapetserare - det blev ju hur fint som helst. Kul att ni renoverar och tar tillvara på Astas fina saker.

Arne L sa...

Tänk att ha kvar en cykel sedan 1934. Underbart. Och visst blev det fint i köket!

Anki sa...

Ett fint gammalt foto av din mamma... och tänk att ha en så gammal fungerande cykel. Antar att hembygdsföreningen blev glada att få den till sina samlingar.
Så duktiga ni är ... det blev verkligen fint med stolarna... och köket ser såå hemtrevligt ut :)
Krya på dig med din onda axel!
Önskar dig och Lennart en fin helg!

Dessan sa...

Visst går veckorna fort. Man vill hinna med så mycket under en vecka...och vips är den slut:) Vilket jättefint foto av din mamma. Trevlig helg. Kram

Ama de casa sa...

Många grejer blir det att ta reda på... Ni lyckas bra med det!
Kram

TantGlad sa...

Så fint foto av din mamma.
Det är roligt att fixa och greja. Härligt när stolarna blir som nya.

Nu måste jag kika lite runt i din blogg om det går bra.
Ha en fin lördag.
Kramiz.

Kors och Tvärs sa...

Stolarna ser rejäla ut. Roligt att ni kunde förnya dem
Kram

Anonym sa...

Äkta svensk ärtsoppa! Gud va´ gott! Har inte ätit det på
flera, flera år.
Hemtrevligt kök!

Ruth i Virginia

Annorlunda sa...

Jag är mångsysslande och kreativ människa!


Jag är en mångsysslande krativmänniska. Kattälskande, hundälskande, djurälskande småtokig 50+tant som inte kan låta bli att inspireras av allt som verkar roligt, intressant och utmanande. Jag gillar att pyssla och göra smycken, skriva, läsa, måla, teckna, sy, virka, klappa katterna, hålla på med datorn och en massa annat - tiden räcker inte till för allt. Min sämsta gren är ordning och reda, städa på freda' - men kaosforskning ägnar jag många timmar åt.
pyssel, läsa, skriva, måla, teckna, sy, skapa, dator, psykologi, antropologi, kvantmekanik, astrologi, djur, en massa annat. Jag har diagnoser: Asperger, Autism, Utvecklingstörning m.m. Att vara annorlunda liv med diagnoser! Jag bloggar för att jag vill öka kunskapen och förståelsen om Psykisk Ohälsa i samhället. Om du bloggar helt eller delvis om Psykisk Ohälsa, följ mig så följer jag tillbaks! Har Autismspektrumtillstånd, Autism, kronisk depression. Jag och vill skriva lite om mina tankar i den stora världen och och leva ett annorlunda liv och vara annorlunda! Har varit mobba hela min barn, ungdom, halva vuxna liv. Hoppas på många läsare som vill följs och följa mig i både vått och torrt! Hoppas att ni dela och sprida min blogg vidare m.m. I både glädje och sorg, jag är en lipsill för det minsta lilla egentligen så får vi ser hur det går att blogga här. För samarbete kontakta mig på min E-mail: mia2@home.se Blogg: annorlundakvinna.blogg.se .............. Välkommen till min blogg. Här kommer du att få läsa om hälsa,träning, miljö, upplevelser, natur och förhoppningsvis få inspiration till att prova något nytt recept eller något annat roligt.

Intressen
Träning, kost, friluftsliv, resa, familjen