Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 29 november 2015

Nordön, Nya Zeeland

Tyvärr ökade gråheten när vi närmade oss Wellington, huvudstaden. Vi bestämde oss för att inte köra in i centrum, då det var mycket trafik.

Vi valde att följa Highway 2 norrut. Det är många grönklädda kullar efter vägen klädda med buskar eller träd. Det är också mycket mer hus än vad vi blivit vana att se.  Bara i Auckland bor fler människor än på hela Sydön.

I höjd med Upper Hutt stannar vi och äter en sen lunch på en rastplats. Det blir  ytterligare en paus vid Te Maria Lookout, där vi tittar på två konstgjorda dammar, varifrån man tar dricksvatten. Strax därefter börjar det duggregna och vägen går uppför och börjar kröka sig.

Vi följer utefter berget Rinutaka. Vi stannar när vi når toppen, men vi ser inte så mycket, då molnen går lågt och vi är väl någonstans på ca 650 meters höjd.

Vi slingrar oss nedåt och möter en mängd bilar. Därtill ett vägarbete, som gör att det bara finns en vägbanan.

Vi skulle titta på sjön Lake Wairarapa från en utsiktsplatsen nära Featherston, men det fick vi skrinlägga p.g.a. de låga molnen.

Vi körde igenom Greytown och Carton,  som är husstäder utefter genomfartsgatan och några kvarter till. Påminner om Vilda västern-städer.

Vi har stannat för natten i Masterton på Mawley Holiday Park. Sen vi druckit te tog vi en runda på centrala stan. Några gamla hus, men det mesta är halvgammalt.

2 kommentarer:

  1. Himla synd att vädret inte är så att nu kan njuta av de bästa utsikterna. Men bilden du lagt upp är det iaf inget fel på;-)

    SvaraRadera
  2. Visst är det trist när molnen förstör utsikten, grrr. Hoppas det blir bättre.
    Kram

    SvaraRadera