Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 9 december 2015

Singapore på nytt.

I morse kl 6.45 kom vi till Singapore efter närmare 10 timmar i luften. Det är en tidsskillnad med Nya Zeeland på 5 timmar, så det var fortfarande morgon när vi kom.

Vi tog det lugnt och packade ner regnjackorna som vi hade i handbagaget.  Enligt prognosen skulle det regna,  men så har det inte blivit.

Vi tog taxi till Hotel Royal, samma hotell som vi hade på utresan. Vi hade turen att gå ett rum på en gång, trots att incheckning var först kl 15.

Vi fikade och se gav vi oss ut i värmen. Här är drygt 30 grader och när solen kommer åt blir det mer.

I dag tog vi tunnelbanan ner till Marina Bay och därifrån gick vi till Gardens by The Bay. En helt fantastisk upplevelse. Vi har njutit av mängder av orkidéer, men också en mängd andra växter och  blommor. Här var också juldekorationer med julstjörnor och amaryllis.

Dagens tuffaste hus var hotel Marina. Där bodde många som var med i paraolympi för Asien.

Nu har vi ätit en koreansk måltid och ska sen ta oss till hotellet för att vila.

4 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk resa ni gör. Själv tyckte jag det räckte med 4 timmar i luften. Nu väntar flytt för sonen och sedan julpyntning. Är ni på väg hem till julen? Än så länge har vi bar backe här i södra Sverige.

  SvaraRadera
 2. Vilket bygge! Love it! Helt i min smak. Älskar sådana fantastiska konstruktioner! Njut av Singapore. Följer bloggen Marinas Bay http://marinasbay.blogspot.se/. Marina bor i Singapore i längre perioder och skriver härliga berättelser. Måste säga att jag är imponerad över detta land och deras inställning till naturen, bevarande av gamla byggnader och nybyggnationen där.

  SvaraRadera
 3. Oj det var lång flygtur...Men värt det kan jag tänka mej. Med allt man får uppleva och all ögongodis man får se. Ha det fortsatt fint. Kram

  SvaraRadera
 4. Vilket hotell , tycker det ser ut som en skallerorm, med lite fantasi förståss.
  Fantastisk resa ni gör och att lite vila behövs kan jag förstå.
  Kram

  SvaraRadera