Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 5 december 2015

Waihi - Whangamata - Miranda Hot Springs

I går åkte vi med ett gammalt tåg från Waihi till Waikino. Det vi åkte var en 7 km långt spår, som var från guld- och silvergruvan i Waihi till krossanläggningen i Waikino. En Highway kom emellan, så det är bara de 7 km som återstår av järnvägen. Vi fick gå en bit till fots också.

Sen vi kommit tillbaka till Waihi bestämde vi oss för att åka norrut längs väg 25. Vi stannade på en fricaming i Whangamata bland surfare. Vi satt ute och läste i går kväll och tittade på en del vågryttare, som for fram i rasande fart.

Whangamata har många stora fritidshus nära havet men också motell och B&B. Där finns golf och massor med fixade aktiviteter. Vi nöjde oss med att gå i strandkanten. I går var en mulen men varm dag,  22 - 25 grader.

Idag har det varit sol och moln om vart annat. Vi började dagen med att promenera längs vattnet och sen fortsatte vi  väg 25 A mot Thames. En väg upp och ner i bergen med många krökar , men väldigt vacker.
Vi åkte inte in till Thames utan körde över den breda Waiho River och åkte till Miranda Holiday Park med varma källor.

Vi har badat en gång i det varma svavelrika vattnet, men det blir nog flera gånger. Jag glömde ta av en silverkedja och nu är den rejält svart.
I morgon kör vi till Auckland och lämnar bilen på eftermiddagen.

2 kommentarer:

  1. Verkar som ni trivs o har det bra i värmen där, forts trevlig resa!

    SvaraRadera
  2. Låter betydligt trevligare än stormen Helga som har härjat här. Ska bli så kul att sedan se fler bilder från är fantastiska resa.

    SvaraRadera