Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 2 december 2015

Wairakei - Rotorua

I går åkte vi Highway 5 in i landet till Lake Taupo. Vi tittade på två olika fantastiska vattenfall,  och sen två geotermiska områden. Lite besviken , då jag hade minnen kvar av Yellostone Nationalpark. Här rök det mycket ur marken och vi kunde höra lera koka utan att se den.
Natten tillbringade vi i Wairakei Termak Valley Campervan Ground omgiven av frigående påfåglar och allehanda andra fåglar och smådjur, men utan tillgång till nät.

I morse fortsatte vi till Waiotapu Thermal Area och Geyser Lady Knox. Det blev en bättre och mer påtaglig geotermisk aktivitet. Toppen!

Vi har stannat för natten i Rotorua och Cosy Cottage Thermal Holiday Park. Vi har promenerat in till stan och gott runt i Government Gardens, Tamatekapua mötesplats och St Faith's Anglikanska Church. 
Vi avslutade med en god middag på Princess Gate Hotel.  Promenaden  tillbaka till campingen var välbehövligt.

4 kommentarer:

 1. Wouw unika spännande upplevelse!

  SvaraRadera
 2. Ser ut att vara Champagne Pool i Waiotapu. Fint där. Nu börjar vi få resfeber. Bara ett par dagar kvar.

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastisk bild. Å om det är Champagne Poolen som Arne föreslår är det ju faktiskt bara att hoppa in;-)

  SvaraRadera
 4. Häftigt! Jag minns Rotorua, där vi var 2007 och upplevde en massa äventyr - svavelosande källor, forsränning och annat ;) Peters son och hans fru åker till Nya Zeeland i januari (hon har släkt där) så vi har pratat en hel del om NZ de senaste dagarna... ;)

  SvaraRadera