Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 27 januari 2016

Alquerias - ställplatsen


På efternatten kom det några regnstänk, men inte så mycket att det blev vått på marken.
Morgonen var grå. Men så kom brödbilen och det kändes genast ljusare. Dessutom hade det kommit en leverans med 11 kg apelsiner för 8 €. Jag behöver väl inte säga att vi frossat i apelsiner, sen vi ätit upp chokladwienerbrödet.


Vi tog en förmiddagstur in till stan. I går såg vi när de beskar träd och idag eldade de.


Vi hittade en bankomat och tog ut lite pengar och inte långt därifrån var ett torg och kyrkan. Solen kom fram och det blev en vackert blå himmel.


Dörren stod inbjudande öppen och vi steg in.


Ett av sidofönstren var väldigt vackert!


På hemvägen var det två traktorer som fräste och planade ut jorden för ny sådd. Hemma brukar det vara fiskmåsar, som hänger efter traktorerna. Här var det vita hägrar, som hittade en massa gott i jorden.


Hägrarna är skygga, så jag hade svårt komma nära med kameran.


De gula klöverblommorna, som finns överallt under träden, slår ut så fint när solen strålar. Annars är de ihopdragna.


Det blev en stund i solen med en bok. Senare mulnade det på igen, men det fanns blåa stråk. Vi har haft 16° som mest i skuggan, men i solen är det förstås varmare.

6 kommentarer:

 1. Käkar ni ELVA kilo apelsiner!?

  SvaraRadera
 2. Herregud vad gör ni av alla dessa apelsiner! Juice skulle jag tro eller?!
  Det är maken som lärde mig vad en häger är. Men jag har då aldrig sett en vit sådan förrän nu. Å klart att du intekom närmare med kameran - du ville väl inte bli överkörd heller;-)

  SvaraRadera
 3. Det "hägrar", att leva som Ni gör! Kramar.

  SvaraRadera
 4. Ni behöver inte bekymra er, vi har apelsinfrossa istället för vinfrossa. Det har redan minskat med ett kilo och försäljaren garanterade att de skulle hålla minst 14 dagar. De var alldeles nyplockade. Det var en fin kyrka, Mats, där det var skönt att sitta ned en stund. Jag håller helt med dig Sigge, fast du uttrycker det fyndiga än jag. Elisabeth

  SvaraRadera
 5. Kyrkor är så vackra, så olika men ändå så fina på alla sätt o vis. Denna som ni gick in i var verkligen fin. Det är väl bra att kunna äta en massa apelsiner :) Nyttigt är det också :). Svar: Jo visst skulle jag må bättre i värmen med min kropp. Det är som för dej. Kram till er :)

  SvaraRadera