Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 21 januari 2016

Calp - El Campello


I dag blev det en kort resa, drygt 6 mil från Calp till El Campello.


Innan mörkret sänkte sig i går kväll, var gatan fylld med husbilar. Det var lugnt och skönt där vi stod under natten. Det blir fler och fler husbilar, men ställplatserna byggs inte ut i samma takt. I Calp var bägge ställplatserna fyllda liksom campingen och vi var säkert 40 bilar, som var fördelade på några gator. Här skulle någon kreativ kunna göra sig en hacka.


Solen var högt på en klarblå himmel när vi åkte N332 mot Altea. Där var ställplats och camping också fyllda. När vi startade glömde vi torka rutan. Tänkte inte på att det var en del insekter, som mosades mot den igår. Därav fläckarna i det blå.


Ställplatsen i El Campello var också fylld av husbilar, men vi hade turen att få 2 nätter på camping El Jardin. Vi parkerade Ellen och gick ner mot stranden. Bougainvillea i all sin prakt!


En trevlig strandpromenad, som vi nästan gick till slutet. Långt där borta och till höger på fotot ligger Benidorm.


Det är något visst med blå himmel och vajande palmer, allra helst när temperaturen går över 20°.


Men mest gillar jag de solbadande Bougainvillean. Här börjar den t.o.m. bli lite överblommad.


Det blev en pizza-lunch efter strandpromenaden. När vi kom åter till campingen fotade jag entrén.


Vi fick en bra plats nära till dusch och bar med wi-fi. Med ACSI-kort betalar vi 17 €/dygn. Koordinaterna är: N 38° 23' 35'' W 0° 24' 55''

12 kommentarer:

 1. Hej på er!! Länge sen vi lämnat nåt spår här och på andra bloggar, haft fullt upp med flyttningar hit och dit och ja... livet i stort. Men snart kanske vi landar igen och hinner med mera. Gu vad skönt det ser ut. Längtar verkligen ut på lite längre turer nu, men då maken är arbetslös tillåter tyvärr inte plånboken det för tillfället. Ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då hoppas vi att han snart är i jobb igen, så ni kan få några turer och att vi kan träffas i Norrköping i sommar. Elisabeth

   Radera
 2. Jag funderar på ACSI-kort i år igen. Hade det första året vi var i Spanien men använde inte. Väldans vad det är mycket husbilar över allt här i stan är det bilar som står på kö också. Ha en fortsatt bra resa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tycker kortet är praktiskt, även om vi inte använder det så ofta. Elisabeth

   Radera
 3. Så vill jag också bo, som på den sista bilden när vi reser. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här verkar vara ett bra ställe! Elisabeth

   Radera
 4. Så underbart vackra sommarbilder ni bjuder oss på!

  Ha det gott o njut......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, idag var det en riktig "sommardag"!

   Radera
 5. Nu är ni på min "hemmaplan". El Campello är en mysig del av hela "Alicante-kusten". Å självaste "byn" är söt den också faktiskt! Å om ni gick hela vägen på strandpromenaden hade ni kunnat äta en dagens lunch på sista restaurangen där. Känner exakt igen mig där du har fotat. Härligt att få följa med er i "mina" trakter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. El Campello var en ny och trevlig bekantskap! Vi har tänkt oss åt Alicante-hållet i morgon.

   Radera
 6. Nu slipper ni snö och kyla i alla fall! Underbart med bougainvilleorna som blommar så så fantastiskt! Här hade vi -14 igår kväll, men bara -6 just nu :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Vi var och tittade på ställplatsen förra året och tyckte den såg fin ut, verkade behändigt med tåget så nära in till Alicante. Någon camping såg vi inte till. Tänk så mycket mer bilar det är i år, verkar vara fullt på var och varannan plats. Här på El Raco är det i princip fullt, finns någon enstaka ledig plats. Ha det bra på er fortsatta resa.

  SvaraRadera