Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 23 januari 2016

El Campello - Santa Pola - La Marina


I dag blev det ingen längre resa.


Från El Campello åkte vi N 332 till Alicante och såg på håll borgen som blickar över staden. Det var grått på morgonen och bara runt 10°.


Vi stannade vid ett röd-ljus och fick chans att titta på det här smala huset med lite annorlunda "stuckatur" på fasaden.


Som vanligt är det mycket blommor vid genomfarten/strandpromenaden. Jag trodde först det var hyasinter, men det påminner mer om någon slags lejongap. Trumpetträdet blommar vackert!


Vi åkte till Santa Pola och lördagsmarknaden, där vi handlade vårt behov av grönsaker, frukter samt goda oliver, syltlök och små inlagda gurkor.


Vi träffade Lizzy och Ove och följde med dem till "Nordiska rådet" - träffstället där många från camping Bahia samlades för lunchtapas och öl efter marknaden.


Vi träffade många andra gamla och nya bekantskaper.


Efter några timmars trevligt umgänge fortsatte vi ifrån Santa Pola. Camping Bahia och ställplatsen var fullbelagda. Det blir halvmaraton under morgondagen och det lockar många.
Vi fortsatte väg N 332 förbi salthögarna.


Vi fick tips av Ove om en ny ställplats vid La Marina och dit åkte vi. Vi fick en bra plats i solen. Koordinaterna hit är: N 38° 9' 32.3''  W 0° 38' 16,8''. 10 €/dygn inkl el, wi-fi dusch mm. Stannar man en vecka kostar det 60€ och en månad 220 €

Överdådet på våra assietter inhandlade vi på marknaden! På måndag börjar vi på nytt med 5:2!!

12 kommentarer:

 1. Vi har kompisar som står i Santa Pola, på campingen. Kul för er att träffa på gamla o nya bekanta igen:) Så härligt liv ni lever :) Kram o kör försiktigt

  SvaraRadera
 2. Vi har kompisar som står i Santa Pola, på campingen. Kul för er att träffa på gamla o nya bekanta igen:) Så härligt liv ni lever :) Kram o kör försiktigt

  SvaraRadera
 3. Trevligt ni har. Njut av tillfället. Kul att följa er resa.

  SvaraRadera
 4. Trevligt ni har. Njut av tillfället. Kul att följa er resa.

  SvaraRadera
 5. Flera kända ansikten! Så ni ratade Santa Pola så det blev en ny ställplats kul att få veta.

  SvaraRadera
 6. Vi har varit i Santa Pola under januari och där var totalt dött. Men nu vet jag var alla "vintergäster" håller hus;-) Kul att ni lyckades med tajmingen att träffa alla en kort stund.

  Men det verkar vara betydligt varmare i La Marina än i Santa Pola. Där satt ju alla påpälsade, nu har ju Lennart bara en t-shirt på sig. Ni åkte oneklingen åt rätt håll:-)

  SvaraRadera
 7. Vi kör med 5:2 sedan flera veckor. Vinprovning fem dagar i veckan, vila i två dagar (kanske någon öl). Det får bli bättring när vi kommer hem.
  http://benitaochjag.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite skillnad när man är i Portugal och Marocko. Frånsett 2 öl så har vi nu 120 vita dagar. Men så träffar vi få svenskar också. Det blir inga långbord. Säger detsamma; "får bli bättring när vi kommer hem"!

   Radera
 8. Nordiska Rådet var "träffande". Ha det gott

  SvaraRadera
 9. Nordiska rådet i Santa Pola, där var det lite kändisar för oss med! Ingen dimma här idag utan klarblå himmel. Tack för tips om nya stlptz!

  SvaraRadera
 10. Tack för alla kommentarer. Wi-fi är instabilt, som så ofta här i Spanien. Det tar mycket tid att få upp ett inlägg och jag orkar inte med att gå in på många andra sidor. /Elisabeth

  SvaraRadera
 11. Tack för tipset om ny stpl,. Nu tror jag inte det blir i år.....men kanske ett annat år. Ha de gott!

  SvaraRadera