Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 18 januari 2016

Vinterresa 2016


Nu har vi kommit ner till södra Frankrike, men någon värme har vi inte hittat ännu.


Lördagen den 16 jan kom vi av färjan vid Travemünde vid 7:50 och resan gick på A1. Det var runt 0° och väl saltat. Allt gick bra till söder om Bremen. Då var det köer, förmodligen en olycka. Vi slussades in på en mindre väg och strax efter började det snöa! Stora vackra flingor, men lite kymigt kändes det. Nu vet vi att Ellen klarade dryga decimetern med nysnö!


Allt gick bra och någon timme senare kom vi ut på A1 igen. Åter väl saltat och plogbilar hade också gjort några vändor. Snöandet avtog och vi körde till en ställplats i Köln. Koordinaterna: N 50° 57' 45,6'' E 6° 59' 9,0''. Där betalade vi 10 € för ett dygn. Tömning och vatten fanns, liksom el till en extra kostnad.


Söndagen den 17 januari hade Ellen ett vitt täcke på sig av nysnö när vi vaknade. Vägarna var rejält smutsiga, när vi fortsatte söderut vi A1 och B51 mot Luxemburg och vidare in i Frankrike. Solen kom fram och det var en vacker dag. Vi körde betalmotorväg A31, men körde av någon mil innan Dijon och sökte oss till ställplatsen vid Savigny le Sec. Vi tog en långpromenad runt i byn innan mörkret sänkte sig.


Koordinaterna dit var: N 47° 26' 4,6''  E 5° 2' 42,3''.  I morse hade vi en otroligt vacker morgonrodnad och -3°.


Vi fortsatte A31 söderut och här gick motorvägen förbi ett läckert hus i Lyon. Vad det är vet jag inte.


 Vi har följt vattenvägar. Här pråmtrafik på Rhône. Den vackra morgonen avlöstes snart av gråväder och temperaturen växlade mellan -3° till +6° beroende på höjd.


Även i dag har det snöat och det har det gjort så långt ner som till någon mil norr om Orange! Där övergick det i regn. Det var inte vad vi trodde när vi åkte hemifrån!


Vi åkte A 9 till Nîmes, där vi svängde söderut till Bellegarde, där vi står förnatten. Koordinaterna: N 43° 44' 39,0''  E 4° 31' 5,4''. Vi står på en ställplats vid en kanal, som går mellan Rhône och Medelhavet. Regnet fortsatte hela kvällen och det är bara 4°. Är det det här som är medelhavsvärme?

11 kommentarer:

 1. Välkomna ner till den riktiga värmen :) Idag +20 gr men lite blåsigt.

  SvaraRadera
 2. Gud vad ni har gasat på! Bra jobbat där! Ni flydde kylan i Sverige för att så snabbt som möjligt kommer till värmen vid Medelhavet och möter snö och regn.

  Om man tittar på väderkarten för Europa så är det "varmast" på Kreta med 14 grader just nu. Men jag kan berätta att det är åtminstone riktigt soligt i Torrevieija...

  PS. Kunde inte låta bli att googla denna fantastiskt futuristiska byggnad. Det är Musée des Confluences, ett museum alltså. Varfö kan inte vi ha sådana coola hus i Sverige... DS.

  SvaraRadera
 3. Ni kan knappast få kallare, snart har ni varmt och skönt
  Kram

  SvaraRadera
 4. Fortsätt söder ut så blir det bättre!

  SvaraRadera
 5. Inget vidare resväder, men snart blir det säkert bättre! Vilket häftigt hus! Ser ut som en rymdstation - men såg att BP googlat, så nu vet jag också vad det är :)
  Ha en fortsatt bra resa!

  SvaraRadera
 6. Förstår att ni lämnar detta väder. Vi såg samma typ av hus när vi passerade Lyon när vi körde hem, det var en idrottarena. Måste vara samma arkitekt. Vi lämnade tyvärr ett soligt Spanien.
  Ha det gott när ni hittar värmen.
  Kram Husbilen Ventilen
  Sven & Sussi

  SvaraRadera
 7. Ovanliga bilder från södern. Inte vanligt att se snöbilder från dessa trakter. Ha det gott

  SvaraRadera
 8. Så ni är på väg ner till våren! Hoppas att det slutar snöa snart och att vägarna är torra och fina.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 9. Kan intyga att det blir mildare dagar men det var överraskande att se att kylan finns såå pass lång aöder ut! Forts vis bättre väder önskar vi er!

  SvaraRadera
 10. Tack för alla kommentarer! Kul att läsa. Nättillgången är lite si och så, men jag tittar in hos er så småningom. Elisabeth

  SvaraRadera