Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 3 februari 2016

Alquerias - Murcia - Nejros, Los Alcázares


I morse bröt vi upp från ställplatsen Camper Park Huerta de Murcia, sa hej till våra nya husbilsvänner och hann köpa färskt bröd från brödbilen, innan vi for in till Murcia för att tanka gasol. Sen åkte vi till Lidl. Allt gick galant dit, men när vi skulle därifrån var anslutningarna till A 30 blockerade. Det blev ett antal rundor ut i periferin innan vi kom till vägen.


Det var soligt på morgonen, men sen kom diset.


Efter A 30 körde vi C3319 till AP 7 och tog av avfart 786 till Los Narejos/Los Alcázares och så kom vi till ställplatsen med koordinaterna: N 37° 45' 47''   W 0° 49' 50''. Det är en relativt ny plats. Någon berättade att den öppnades i september 2015. När vi kom vid 13-tiden var det fullt, men vi stod som nummer två på reservplatser utan el. Här träffade vi våra norska vänner från La Marina igen. Vid 14-tiden löste sig platsfrågan. Vi står nu bredvid svenska bilar. Närmaste granne är också från Norrköping. Världen är bra liten!


Vi åt en sen lunch och sen tog vi riktning mot strandpromenaden. På vägen dit passerade vi det här målade skåpet. Fint eller hur?


En vacker och fin strandpromenad, åtminstone 5 km lång. Vi följde den in mot stan, Los Alcázares.


Vi passerade en fontän utan vatten, med sjöhästar och sjöjungfrur.


Nästa vattenhål gick vi inte förbi. När vi satt där ringde sonen. Alltid trevligt med sådana samtal.


Vi gick till Playa Carrón och så in i stan. Där passerade vi en nyare kyrka, där klockan stannat.


Vi bekantade oss lite med stan på hemvägen, så nu vet vi var några banker och affärer ligger. När vi kom tillbaka till ställplatsen hade jag gått 14000 steg. Helt ok.


Lennart hade med GPS'en och så här gick vi. Det blev ungefär 8,7 km.

6 kommentarer:

 1. Hej, här stod vi under jul o nyår. Många härliga promenader längs strandpromenaden. Ser att svenskbilen från Trelleborg står kvar (detlefsbilen). Ha det fortsatt bra.
  Kram Husbilen Ventilen
  Sven & Sussi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har fått ett bra intryck av ställplatsen. /Elisabeth

   Radera
  2. Ser ut att va en välordnad och fin ställplats!

   Radera
 2. Så smart av er att dra "ut ur landet" igen och landa på underbara Costa Blanca, där ni till och med lyckades knipa en plats på ett toppen ställe.

  Å jag bara älskar dessa underbara graffitimålningar. Tänk omsådant var tillåtet här. Så många trista och gråa områden som skulle försvinna då...

  SvaraRadera
 3. Ställplatsen verkar bra. Har varit lugnt över natten. Nu vid 9-tiden avgick några flygplan, men det ljudet är ju snabbt förbi.
  Håller med dig BP, alla fula el- och teleskåp hemma borde få en uppfräschning, som de här./ Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Så mycket härligt ni får se och uppleva på era resor. Tänk så skönt att få en försmak av våren.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera