Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 2 februari 2016

Busstur till Murcia


På förmiddagen tog vi bussen in till Murcia och steg av vid Glorieta de España. Massor med röda cyklamen blommade i rabatterna.
Murcia grundades 825 vid floden Segura av morerna.
Det kom många skolklasser, så vi drog oss in mot Katedralen.


Men först laddade vi med kaffe och churros i solen.


En pampig katedral, som man började bygga 1394 ovanpå resterna av en moské och som blev färdig 1467. Vi steg förstås in.


 Lite annorlunda med altaret innanför galler.


Från katedralen fortsatte vi in i gamla stan och kom till den här vackra ingången.


Vi tittade in. Casino är en herrklubb, som grundades 1847. Men numera tar de emot besökare, även kvinnliga, när man betalar.


Alhambra har varit förebild för det här bygget, som har renoverats i början av 2000-talet.


Vi gick vidare. På många ställen i stan fanns det möjlighet att hyra cyklar. Det kostade 3€/dag. Låna på ett ställe och lämna tillbaka på ett annat om man vill. De står låsta. Den som hyr, stoppar in pengarna i en automat och får en kod för att lossa cykeln.


Vi knallade vidare och kom efter en stund förbi teatern. Vi gjorde en tur ut bland affärerna utanför gamla stan, men vi tröttnade snart och drog oss tillbaka till de här trakterna igen.


Det hade hunnit bli matdags och vi åt en dagens med tre rätter. Kameran glömde jag bort, tills vi kom till desserten. Allt smakade riktigt gott!


Mätta och belåtna drog vi oss ner mot floden, Segura. Här fanns en rejäl fisk! På stjärten sitter en skrak och torkar sina fjädrar.


Vackra skuggor i floden. Vi gick mot busshållsplatsen, då det bara går en buss varje timme, så ville vi hinna med 15:14-busen.


Mittemot busshållplatsen vid museet fanns de här konstiga palmerna. Tänker på dig BP!

När vi kom hem satt vi en stund i solen och så hade jag en pratstund med Sollan och Lasse från Stockholm, som kom hit under gårdagen. Nu är hela ställplatsen fylld av husbilar. Det har kommit ytterligare två svenskar husbilar.

8 kommentarer:

 1. Åhh, den där katedralen hade jag velat besöka. Avundsjuk på vädret! Må väl...

  SvaraRadera
 2. vi tog också en sväng i katedralen. Silence stod på en skylt...just där ringde det på två mobiler med hemska signaler och sen kom livlig konversation på spanska...
  solan

  SvaraRadera
 3. Kul att se bilder från Murcia. Många finna hus och bra bilder

  SvaraRadera
 4. Räcker det med att säga "Love it" till det här inlagget:-) Jo, det gör det;-)

  SvaraRadera
 5. högklassik reseberättelse,mycket bra tack

  SvaraRadera
 6. Murcia var en fin stad, åtminstone den gamla delen, som vi strosade runt i. Katedralen var sevärd och vädret förgyllde det hela. När vi passerade silence-skylten var det inget telefonintermesso, men då pågick ett antal mumlande biter. Tack för era kommentarer. Elisabeth

  SvaraRadera
 7. Vackra byggnader! Och så gillar jag den stora fisken i vattnet :)

  SvaraRadera