Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 22 februari 2016

Los Najeros - fricamping


I dag har vi lämnat ställplatsen Camping Car Área Narejos. Vi hade inte tänkt stanna så länge, men det var så trevligt på ställplatsen, liksom promenaderna på strandpromenaden in till Los Alcazares och att strosa runt i staden, att vi blev kvar 19 dagar.


I går hade vi spelkväll med vännerna Siw och Leif, som också kommit till ställplatsen. Var kul att träffa och få rå om dem en stund. Vi var rätt jämna med spelomgångarna, men de röda brickorna var något lite mer samstämmiga!


På förmiddagen tog vi en promenad längs stranden. På många ställen strömmade det ut vatten genom vattenposterna. Någon form av rengöring av ledningar. Det märkte vi av på ställplatsen, för vattnet var avstängt fram till 12.00.


Så en sista bild på målade elskåp från Los Najeros för den här gången!


Efter att ha sagt hej då till nya och gamla husbilsvänner handlade vi på Lidl och sen for vi AP7 runt Cartagena. Avfart 815 svängde vi av till väg RM 332 och då blev landskapet kargare.


En del mandelblommor fanns kvar, men träden har nu fått gröna löv.


Vi stannade till vid La Cuesta på 352 m.ö.h. och tog en bild över landskapet. Det är disigt och solen tar sig inte riktigt igenom, men vi har varmt och skönt.


På andra sidan toppen fanns det fortfarande blommande mandelträd.


Snart ser vi plasttälten med grönsaksodlingar.


Vi svänger vägen ner mot Cañada och följer vägen till vi ser skylten ovan.


Då ser vi också en mängd husbilar. Koordinaterna hit är: N 37° 32' 7,6''  W 1° 22' 21,4''


Det blev en grön lunch med kyckling utanför husbilen. Solen värmde gott och det var bara lite vind.


Den här fricampingen är mest bebodd av tyskar och en del holländare, så här får jag plocka fram skoltyskan. Det är ett vackert läge. Vi fick tips om den här platsen av Grete och Leif, men vi kan inte hitta dem här, så de har nog fortsatt. Det finns ca 100 husbilar här. Soptunnor och en toabrunn är servicen.

4 kommentarer:

 1. Alltid lika roligt att se Lennart mätt & glad, bakom en tallrik mat. Mycket annat trevligt också. Kram

  SvaraRadera
 2. Kommer att sakna dina underbara elskåp från Los Najeros. Håll utkik, kanske finns det fler på er resa:-)

  Ja, tyskar lär sig ju aldrig något annat än tyska, däremot är holländarna ju riktigt duktiga på engelska. Men kul att gräva fram skoltyskan såklart.

  SvaraRadera
 3. Jasså den Tyska fricampingen är kvar? Försökte få en plats där för många år sedan, men det var trångt. Det blev vid Calnegre strand i stället, men den är nu mera stoppad. Ska finnas ett par ställplatser där nu.
  Ha de gott.

  SvaraRadera
 4. Vilken fin ställplats :) vattnet framför husbilen är vackert...bara man slipper översvämningar ;-) ni ser ut att ha det härligt, både med vänner o bara ni 2. Ha det fortsatt bra också. Kram

  SvaraRadera