Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 7 februari 2016

Promenad i blåsväder


Strax efter kl 8 i morse började det regnstänka och blåsa. Regnet höll någon timme men blåsten har fortsatt. Vi tog en promenad in bland husen för att dämpa blåsten lite grann. Det här är ett gammalt gruvtåg, som nu är dekoration i en rondell.


En bit därifrån hittade vi den här spelplanen. Den liknar inget spel jag känner igen sen tidigare. På håll gissade jag på kägel, men det var ju helfel, när vi kom närmare. Spelet heter Bolos Asturianos enligt skylten. När jag tittade på nätet är det en variant av bowling, som kom hit med pilgrimmer för länge, länge sen.


På vår fortsatta väg hittade vi mera graffiti.


Visst är det här fina vitlökar. Det inspirerade mig en smula, så det blev vitlök i grönsakssoppan, som vi hade till lunch. Vi sparar oss inför kvällen, då vi tänker gå in till hotell Balmiario La Encarnación, för att äta gott, samtidigt som vi lyssnar och tittar på en Flamenco-show.

6 kommentarer:

 1. Usch för regn men var är ni?

  SvaraRadera
 2. Extremt fin graffiti men blåst kan man ju klara sej utan.....
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vitlöksgraffiti känns ju lite ovanligt, men de var fina! Vi brukar köpa stora hela vitlökar (utan klyftor) som vi lagar hela i ugnen. Sååå himla goda! :)

  SvaraRadera
 4. Nu har jag googlat på Bolos Asturianos. Graffiti kan var fint det också

  SvaraRadera
 5. Japp, spanjorerna kan sin graffiti. Så himla läckert att se dessa utsmyckningar gjorda av riktiga graffitikonstnärer. Mera sån't här hemma tack!

  Ha det så skönt på showen!

  SvaraRadera