tisdag 23 februari 2016

Sol och utforskning av strandpromenaden


På förmiddagen tog vi en promenad längs stranden österut. En del vind och fina vågor, men varmt! Var 15,5°, som kallast i natt.


Här är det ingen plattbeläggning som i Los Najeros, utan en lokal sandväg nära vattnet.


Innanför vägen är det stora plasttält, där man odlar frukter och grönsaker. Står några enstaka husbilar lite här och där.


Några höjder utefter vägen, gör att det kan bli en fin panorama. Några spanjorer har satt upp sina spön i vattenkanten och har sen en livlig diskussion sig emellan.


Vi hade glömt vattenflaskan i Ellen och utefter den här strandpromenaden fanns det inga vattenhål, så vid det här röset vände vi. Som du ser finns det mycket mer att utforska framåt.


Det finns vita markörer utefter stranden. Ser man dem uppifrån är de numrerade. Nån typ av gräns markerar de, kanske strandgräns.


Vid vår vändpunkt, var det många nybyggda växthus. I förgrunden ut mot havet finns en markör. De jag har pratat vet inte riktigt vad, men tror att det är strandskydd.


Här är kargt och det finns inte många växter. Jag observerade ändå en blommande buske med små trumpetformade gula blommor.


En vacker men karg strandremsa.


Efter promenaden passade det bra med kaffe i  solen. Vi har flyttat fram Ellen lite, då bilen framför oss for i väg.
En service som vi upptäckte idag, är att det kom en brödbil, som dessutom hade med en del andra produkter att sälja! Inte dumt, då närmaste lilla affär är i byn någon/några kilometer bort.


Till lunch invigde Lennart vår nya gasol-kök med att steka chorizo till blomkålen, som jag kokade.
Det smakade riktigt gott!
Solen har gassat hela dagen, så nu har jag satt mig inne i Ellen, för att inte bli bränd. Efter det här inlägget är det dags för ytterligare en promenad.

14 kommentarer:

Unknown sa...

herligt tror vi må besøke denne stelplass når vi kommer ned om 11 dager.

Dessan sa...

Ni ser då ut att må så gott o njuta. Inte är jag avis inte ;-) Smart av Lennart att fixa till ett vindskydd. När man ska grilla måste man nog göra så, annars blir det inte så mycket mat kanske :)) Ha det fortsatt bra. Kramen

BP sa...

Den stranden gillar jag skarpt. Tycker om när det är naurligt och lite "vilt". Å det verkar vara en riktigt poppis ställplats, vilket jag verkligen kan förstå!
Glöm bara inte vattenflaskan imorgon;-)

Matts Torebring sa...

Jag har sett en dokumentär på svt, om de stackars människorna som jobbar under plasttaken i olidlig hetta. Fruktansvärt! Kram

FREEDOMtravel sa...

Vilket härligt väder ni verkar ha! Det har väl inte vi precis, men det är väl heller ingen som väntar sig av februari i Sverige ;)

Nils Åke Hansson sa...

Ser avkopplande ut bara att njuta i solen.

Margaretha Lillvik sa...

Vi har också njutit av vädret.....fina bilder, men jag känner inte riktigt igen mig, Är ni söder eller norr om Calnegre? Kul att det finns ställen kvar där man kan fricampa :)

Husbilen-Ellen sa...

I dag har varit en stor flyttdag bland tyskarna, så nu finns det gott om plats!

Husbilen-Ellen sa...

Det är en nyinköpt litet kök och det fungerade bra!

Husbilen-Ellen sa...

Faktiskt, vi hade med vattenflaskorna när vi gick åt andra hållet!

Husbilen-Ellen sa...

Så är det säkert och de flesta är mörkhyade, förmodligen från Marocko.

Husbilen-Ellen sa...

Nu är det skönt här!

Husbilen-Ellen sa...

Det är det vi gör, även när vi är ute och går!

Husbilen-Ellen sa...

Det kan jag inte svara på eftersom jag inte vet var det ligger.