Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 16 mars 2016

Huércal-Overa - Innan Villarocos - Cuevas del Almanzora


Efter de två häftiga dagsturerna i bergen, har vi tagit det väldigt lugnt. Det var grått och rått i går morse, så vi bestämde oss för att åka vidare från Huércal-Overa. Vi tog motorvägen till Vera. Där svängde vi av ned mot havet, men innan vi kom dit tankade vi både diesel och gasol på Repsol. Vi handlade också på Consum, innan vi stannade vid den stora sandplanen innan Villaricos. Koordinaterna är: N37° 13' 53,8''  W 1° 47' 51,8''. Vi hade bara tänkt fika där, men vi bestämde oss för att ta en promenad


utefter den här stranden.  Stranden var rensad från tång och annat skräp, så nu kan påskturisterna komma. Vi fortsatte ytterligare en bit.


Där höll man på att plantera några grönsaker. Kul se hur de fick till plasten över bågarna.


Många får sysselsättning. Någon gör fåror. En lägger ut plantor, nästa stoppar ner dom i fårorna, bågar sätts ut och sen kommer traktorn med gödning och plast. En person spänner fast plasten och sen skottar andra upp jord, så den ligger kvar. Allt i ett snabbt tempo!


Här är förarbetet innan traktorn ska göra sitt.


Solen sprack igenom ibland och vi bestämde oss för att stanna. Förra året när vi kom hit på eftermiddagen kom lokala polisen och körde bort alla som stod här. Då var det massor med bilar och många parkerade ända framme vid strandkanten. Nu är det bakre kanten som gäller, så lokalbefolkningen kan komma åt att parkera vid stranden. Det är många som kommer och fiskar.


Det blev jordgubbar till lunch. Jag hann nästan äta upp alla innan jag kom på att fotografera. De här smakade riktigt gott! Det blev promenad åt andra hållet också, men jag tog inte kort. Högerarmen värkte rejält efter alla kort jag tog uppe i bergen och behövde få vila sig.


I morse kunde jag inte låta bli att ta ett kort på vår fina Cyklamen. Den har 31 blommor och fler ska det bli, då det är många knoppar.


I dag var det också mulet på morgonen, men solen kom mer och mer. Vi gick utefter stranden och kom tillbaka lagom som brödbilen kom, så det blev kaffe och go´bulle innan vi for vidare på väg AL 7107. Den går havsnära.


Det var många cyklister ute och tränade. Det är inte så lätt att köra om dem på kurviga vägar.


En motorcyklist ville om oss! Vi tog ju förstås också utrymme.


Vi hade inte åkte mer än ca 15 km, då vi såg en grupp husbilar på en mindre väg. Dit åkte vi ner. Det var mest franska bilar, men också två holländska. Där fick vi också plats. Koordinaterna hit är: N 37° 19' 28,9'' W 1° 41' 54,8''. Ett holländskt par berättade att det är ok att stå på den här sidan den lilla vägen med bergen bakom ryggen. Däremot hade polisen kört bort dem som stod vid strandparkeringen, runt hörnet på den här bilden.


Vi tog en promenad in i samhället. Det var en ren semesterort. Affärer, barer och restauranger var stängda nu och bara några hus och lägenheter såg bebodda ut. Vill man ha service får man cykla en bit till. Däremot var strandpromenaden riktigt fin.


"Flaskborsteblommorna" är vackra och bina har fullt upp att samla nektar!


På eftermiddagen var det åter blå himmel, men lite vind. Det var skönt sitta bakom Ellen och läsa.


Senare gick vi åt andra hållet på vägen och sen ner till en strand. Där höll man på med konfirmationsfotografering! Det är tredje fotograferingstillfället vi träffar på. Tjejerna är som små brudar och grabbarna är vattenkammade och fina i sina vita kostymer med väst!


Åt det här hållet låg många stora fina sommarhus. På många gårdar var det folk som arbetade med att rensa, eller fräscha upp på annat sätt. Allt ska vara fint till husägarna kommer ut!
I dag har varit en riktigt skön dag!

7 kommentarer:

BP sa...

Ett helt underbart och varierat inlägg.
Konfirmationsfotografiering - är inte det nå't protestantiskt. Här i Spanien är väl 90 procent katoliker. Men vackert var det iaf:-)

Matts Torebring sa...

Av alla vackra bilder väljer jag jordgubbar med gräddmjölk.

Husbilen-Ellen sa...

Det är definitivt katolsk konfirmation. Har du missat alla tjusiga kläder i ungdomsbutiker Men här är de nog inte äldre en elva, tolv år.

Husbilen-Ellen sa...

Gubbarna var riktigt goda!

Fashions sa...

Greatful and nice blog, Thanks.

JoY sa...

Imponerad att du håller Cyklamen vid liv, det är en blomma som jag har svårt att klara av.
Kram

JoY sa...

Imponerad att du håller Cyklamen vid liv, det är en blomma som jag har svårt att klara av.
Kram