Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 8 mars 2016

Roqueta de Mar - Almerimar


Vi vaknade till en solig och vacker dag.


På förmiddagen tog vi en tur utefter strandpromenaden mot småbåtshamnen. Det var mycket folk som gick eller sprang, med eller utan hundar.


Vi gick upp vid borgen och tittade u t över vattnet. Strax sen jag tagit det här kortet kom det en busslast med spanska turister. Stillheten avlöstes av många röster.


Vi tittade ut över stranden på andra sidan borgen. För två år sen var många husbilar parkerade på den här sidan. I år finns inte en enda bil.
På stranden håller man på att ta bort skräp och snygga till inför årets säsong.


 I närheten finns vacker rondell-konst.

Vi tog oss tillbaka till Ellen och sen for vi småvägar, bl.a. AL 3300 till Almerimar. Här åker vi en lång sträcka med palmer genom La Marinas.


Vi åkte i kanten av massor med plasttält/växthus, men såg också snöklädda berg i bakgrunden.

Vi står nu på ställplatsen utanför Almerimar. Koordinaterna hit är: N 36° 42' 29,7''  W 2° 48' 30,8'' Tidigare var det en fricamping bakom här, men nu är det förbjudet att stå där, liksom på parkeringarna vid stranden. Här finns vatten och tömning, samt ett segt wi-fi för 7€/natt, då man stannar två nätter

Vi läste i solen på em och i kväll tog vi en promenad in till centrum och handlade på Mercadona och tog också en titt på hamnen. Det såg riktigt trevligt ut. Där fanns också en ställplats.

Jag får inte upp fler bilder och hoppas jag får upp inlägget.5 kommentarer:

 1. Ni och vi befinner oss ju i samma land just nu och allt ser liksom aningen bekant ut, även gårdagens väder faktiskt!

  Har läst i lokalblaskan att det där med fricamping nära vattnet snart är ett minne blott. Myndigheterna skyller på "överhängande översvämningar"...

  SvaraRadera
 2. Tror egentligen att Spanien åtgärdar sina anmärkningar ang vatten kvaliteten man fått på sig av EU domstolen, därför som ett led i den förbättringen begränsas bl a fricamping. Dom måste även bygga betydligt fler reningsanläggningar framöver, det är väl kännt att man t ex ej får spola ut wc papper i vattenklosetter i Sp.

  SvaraRadera
 3. Så underbart vackra sommarbilder!

  Ha det gott o njut....

  SvaraRadera
 4. Det kunde lika gärna vara sommarbilder. Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Ni lever verkligen ett helt underbart liv :) Kram

  SvaraRadera