Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 27 april 2016

Aschbach - Hof - Neuruppin


Vi övernattade i Aschbach och på Concorde-fabrikens ställplats.


6:30 fick vi färsk bröd på trappsteget. Service som vi tackar för. Ellen blev omhändertagen och vi ägnade dagen åt att läsa, ta promenad i ruskvädret och förstås titta i utställningshallen på de nya bilarna.


En ny Credo på IVECO-chassi.


En blick åt andra hållet. Fin men en meter längre än Ellen! Knappt 8 meter räcker.


Lennart kollar in bordet på Carisma 850 L. Härligt med de tre ordentliga stolarna.


Vid 17-tiden lämnar vi Aschen och far vi A3 österut och sen A73och efter Bamberg A70. Snö och regn hade upphört och solen tittade fram.


På håll såg vi Schloss Seehof. Då var vi i Fränkische Schweiz.


Vid avfart 26 gick vi på A9 norrut. Backigt och stegring till ca 625 m.ö.h. Här låg snön kvar, men inget på vägbanorna. A 9 är trefilig i varje riktning hela vägen till Berlin och trafiken flöt bra trots en del vägarbeten och uppförslut. Vi svängde in till staden Hof, där vi stod på ställplatsen. Koordinaterna dit: N 50° 17' 8''  E 11° 55' 7,3''. Vi har stannat i Hof tidigare, men då på en parkering. Här var lugnt och skönt vid ett friluftsområde.


I morse vaknade vi med snö på taket. Det var lite vitt på marken när vi började vår dagsetapp norrut, men vägbanorna var torra.


Det har regnat i omgångar under dagen och också hållit uppe, men temperaturen har inte gått över 10°.


Ibland har himlen varit riktig dramatisk, som här när vi närmar oss bron över Havel-kanalen. Innan dess hade vi  gått över till A 10 i Potsdamkorsningen.  A10 blev efter ett tag 2-filig i bägge riktningarna. Från A10 körde vi vid avfart 29 över till A 24.


Där korkade det plötsligt ihop sig, då det blev en fil. Tog ca 10 minuter innan vi kom förbi orsaken.


De rensade mittsträngen. Därefter löste allt upp sig igen och trafiken rullade på.


Solen kom fram igen!


Tog det här fotot på mina fötter, för att ge dig ett tips. Jätteskönt att "trampa symaskin" på den här knaggliga luftkudden. Ett bra sätt att slippa stödstrumpor och svullna ben!


Vi tog sen väg B 167 till Neuruppin, där vi parkerat för natten på ställplatsen med koordinaterna: N 52° 55' 4''  E 12° 48' 16,5'' . Vi har varit ute och tittat på stan. En vacker stad med många pampiga byggnader sen slutet av 1800-talet, men också en hel del äldre hus.

7 kommentarer:

 1. Kom hem. Vi har i alla fall ingen snö på marken.

  SvaraRadera
 2. Säger som Arne - åtminstone inget vitt på marken. Härigs bilder och jag är impad över er rena bilruta:-)

  Gillar alla bilder skarpt, men mest fotot på dina fötter - det syns att du har haft sandaler på dig i Sydeuropa om man säger så;-)

  SvaraRadera
 3. Många fina bilder ... men vädret är ju inte det allra bästa...
  Spännande att titta på ny bil, men det kostar nog mer än det smakar :)
  Ha det fortsatt gott!

  SvaraRadera
 4. Vi har klarat oss från snö här i Ödåkra. Men bur så kallt.

  SvaraRadera
 5. Så många fina bilder och så kommer det snö på alltsammans.

  SvaraRadera
 6. Aha, det blev alltså inget byte av er Concorde i Schlüsselfeld Aschbach, näe man blir ju förtjust och fäst också vid en husbil så vi förstår ;-) Tack för fina omgivnings och vägbeskrivningar liksom bilder längs er resväg. Hoppas våren återkommit när ni kommer hem, berkar som nästa veckoslut ska bli varmare, även om vi inte ska klaga på +14° just nu så är det ganska grått ändå ;-/ ;-/

  SvaraRadera
 7. Ingen ny bil men en del snö blev det!

  SvaraRadera