Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 17 maj 2016

Åbackarna runt


På förmiddagen var Lennart iväg och besiktiga bägge våra bilar. Allt gick bra, så nu är det bara att åka igen! Under tiden fortsatte jag att skanna fotografier. För en stund sen avslutade jag det första albumet i en lång räcka.


På eftermiddagen tog vi vara på solljuset och gick en promenad runt Åbackarna. Huset vid Arbetets museum håller man fortfarande på med. Nu verkar det bli ett café eller restaurang på hörnet. Spännande se vad det blir.


Vid Rhododendron-dalen har fler buskar slagit ut och andra är överblommade!


Många buskar är fortfarande knoppiga. Visst är det en varierande grönska? Om bara några veckor är det mera enhetligt grönt.


De här blommorna fascinerar mig!


De finns i sån stor artrikedom.


Vi fortsatte runt Motala Ström och vidare in i Folkparken. Freesbee-golfen har fått förstärkning med skrotkonst. Jätteläcker! Den kan ha varit där länge, utan att jag har haft koll.


På håll såg vi att Matteus kyrka renoveras. I fredags såg vi ju att Vånga kyrka reparerades på liknande sätt.


Här vilade vi en stund och njöt av sol och fågelkvitter innan vi fortsatte ner mot Karl Johans park och
Revens Grund.


Vid Saltängsgatan blommade ginstbuskarna.


Gamla tullhuset lyste fint mot det blå vattnet. På andra sidan gatan verkar hotell Comfort var färdigbyggt. Det nybyggda ljusa huset är hopbyggt med de två äldre husen framför. Smart. Måste göra ett studiebesök där så småningom.


Vi gick över gångbron och så upp till Nya Torget. Där blommade syrenerna för fullt. Doften var bedövande! Ja, sen hade vi inte så många steg hem.

13 kommentarer:

 1. Snacka om att vara turist på ens hemmaplan. Det bästa jag vet - ständig i förändring dessutom = man upptäcker alltid nå't nytt som man inte sett förrut.
  Skrotkonsten - love it! Å syrener - känner bara den ljuvliga doften:-)

  Å bilden på tullhuset med det nya hotellet i bakgrunden är såååå läckert!

  Grattis till så lång solstund idag förresten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns mycket att upptäcka! En ständig förändring. Det som är självklart ena dagen är borta ur minnet några år senare när nya hus och andra förändringar sker.
   Vi hade en riktigt skön eftermiddag.

   Radera
 2. Vad är det som händer? Varken våra syrener eller rhododendron (så när som på en liten buske) har slagit ut än! Kastanjen i blomning passerade vi i lördags (om det är den vid Färgaregården).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går så otroligt fort i naturen nu. Stannade väl av lite under de kyligare dagarna som var, men nu hoppas vi på värme igen.

   Radera
 3. Skönt när besiktningen av fordonen är godkänd, fattas bara så kort vi har mellan besiktningarna :-) Härligt att göra rundtur i närområdet just nu blommar det fantastiskt vackert, ser ut som er och vår breddgrad är i takt så vackert så vackert :-) :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt när bilbesiktningarna är avklarade och allt är som det ska! Jag tycker vi har det väldigt vackert i Norrköping och vi försöker njuta av det så mycket vi kan.

   Radera
 4. Grannhuset till " Strykjärnet " ser spännande ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det. För mig har lägenheterna alldeles för stora fönster. Bra med ljusinsläppet, men det är också en väldig insyn.

   Radera
 5. Åh, det är så vackert i Sverige nu! Vilken skojig skrotkonst - ser nästan ut som om kyrkan är ett av konstverken också��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har en del skrotkonst i stan, som är kul. De som renoverar kyrkor imponerar på mig. Ingen skulle få upp mig på de höjderna och sen dessutom kunna utföra ett jobb!!
   Visst - tankarna kan gå till en installation.

   Radera
 6. Naturen och blommorna är sååå underbart vackra nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är det vackert alltid! Jag älskar våren och försommaren, med alla olika gröna färger. Blommorna med sina olika färger försämrar inte grönskan!

   Radera
 7. Tänk att vi gick där tillsammans med er i fjol:) lika vackra blommor i år :-)) kram

  SvaraRadera