Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 24 maj 2016

Brosundet - Tidaholm - Husqvarna


I dag har vi åkt på små vägar, som var nya för oss.


Vi sov gott vid Brosundet och vaknade till en solig och fin dag. Vi tog en promenad innan vi fortsatte resan.


En del skog men också vackra öppna landskap. Lite svarta prickar i gräset är en utspridd flock kanadagäss.


Vi åkte förbi en vacker och säregen kyrka - Beatebergs kyrka.


Trevligt att se kor och kalvar, som betade eller vilade i hagen. Tyvärr är alltför många gårdar nedlagda och slyn eller skogsplanteringar börjar ta över hagmarken.


Vi körde över Tidan, med vackra speglingar.


Vi kom in i Tibro kommun och där började ett vägarbete. Vi fick testa att köra vänstertrafik, medan höger körbana fick ny beläggning.


Det var mycket maskiner i arbete.


Vi hann knappt förbi vägarbetet innan vi föll in i en lång kö, där vi fick vänta. Det var en långtradare som kört ner i diket och det dröjde innan bärgarna fick bort släp och tradare. Hoppas att chauffören inte blev skadad. När vi kom in i Tibro blev det kaffepaus.


Efter Tibro fortsatte vi småvägar till Tidaholm. Det blev en del blänk i bilderna, men mormor/farmor är på hugget att fota traktorer och vägmaskiner till barnbarnen!


Så var det dags med blommande raps i Sverige. Här tyckte jag det böljande landskapet bidrog till en bra bild trots fönsterblänket.


Vi parkerade på en plats för två husbilar centralt i Tidaholm. Det finns ytterligare två sådana parkeringsplatser. Vi satt en stund i solen och sen in i skuggan av Ellen, då det blev alldeles för varmt.


Vi åt lunch och sen tog vi oss till Vulcanön och museet.


Vi tittade på den permanenta utställningen med bl.a. hur tändstickstillverkningen gått till, lanthandel, cyklar, motorcyklar, fängelsecell och mycket mer.


Sen var det en tillfällig utställning om Mods. Den perioden kom vi ihåg. Då passade Twiggy-modet mig, som smal och med långa ben! Jag härmade henne en hel del vad gällde sminkning, kläder och örhängen. 


Lennart njöt mest av utställningen när vi kom in till de gamla Tidaholm-bilarna. Här en vackert restaurerad lastbil från 1927. Bilen har gått i Hudiksvall.


Där fanns också brandbilar och


en buss, 


som Lennart fick provsitta i.


Pärlan i samlingen var en av de första svensktillverkade långtradarna med sovhytt, 1933! När vi tittade på bilarna hade vi en bra guide i Kjell-Åke Storm. Stort tack! 
Mer kan du se på Tidaholmsmuseum


Vi hade tänkt stanna kvar i Tidaholm över natten, men det blev så varmt på parkeringen att vi valde fortsätta på småvägar till Husqvarna och fricampingen vid "Oset". Nu har vi åter Vättern framför ögonen. Koordinater hit är: N 57° 47' 33,8''  E 14° 15' 31,6'' Enda servicen här är soptunnor.

4 kommentarer:

 1. Det finns mycket här hem omkring att upptäcka. Ha det fortsatt bra

  SvaraRadera
 2. Japp, Sverige är fantastisk! Man behöver liksom inte åka utomlands - åtminstone inte under sommarhalvåret.

  SvaraRadera
 3. Vackert i Sverige nu!

  Bilarna var också fina!

  SvaraRadera
 4. Allt är vackert nu, till och med gamla brandbilar.

  SvaraRadera