Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 23 maj 2016

Olshammar - Karlsborg - Brosundet


Vi hade en skön förmiddag i solen vid Olshammar.


Vi tog en promenad t.o.r. till badet igen. Inte för att bada utan för att röra på oss. Idag fastnade blicken på smultronblommorna, så skira. Bladen tycker jag har vacker ådring.


En påfågelfjäril landade en bit ifrån mig.


Visst har den fina "ögon"?


Hundkexen kommer stort!


Vi åkte ner till Karlsborg och parkera vid hamnen. Där gick vi en runda. Här några båtar vid Göta kanal. Vi kollade in ställplatsen, men tyckte inte den såg rolig ut, så vi åkte bort till Karlsborgs Fästning.


Vi parkerade och gick in. Det tog 90 år att bygga fästningen och den var klar 1909. Under tiden hann den bli omodern, då krigsmetoderna förändrades.


Här har vi kommit till torget och framför oss är Soldathemmet.


Vid sidan om parkeringen stod en DC 3:a uppställd. Besöket blev inte så långvarigt, då vi varit här ett antal gånger tidigare.


Vi for istället tillbaka norrut och svängde av på vägen till Forsvik. Åkte inte ner dit, utan tog oss till Brosundet och stannade på den gamla vägen, en fricampingplats med koordinaterna N 58° 36' 18,5''  E 14° 22' 51,2''.


Även här fanns det märken efter bäver. Inte så länge sen den varit här trots den mörka ytan. Spånen är ljusa och grenarna på trädet gröna.


Här passerar Göta Kanal sjön Viken.
Vi har haft åska i kväll, men bara några regnstänk och så sken solen igen. Det är åskvärme i luften!

14 kommentarer:

 1. Karlsborg besökte vi ofta i förr. Nu är det flera år sedan. Vi åt mat en gång på Restaurang Idas Brygga. När vi kom hem tog vi fram smörgås & mjölk, så hungriga var vi. Detta trots att vi talat ganska mycket för en middag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karslborg är en trevlig liten stad, men efter ett tag upplevde vi att vi sett det mesta tidigare.Idas Brygga hade många matgäster, men vi hade 5:2 dag i går, så vi fixade maten själva.

   Radera
 2. Hej! Vi har följt er blogg under ett år nu och tycker att det är kul att läsa om ert husbilsliv. Själva ska vi ge oss ut på övervintring i vår husbil till Portugal i oktober då vi slutar att jobba för gott. Vi har varit runt i Europa på semestern med husbilen men nu blir det lite längre period. Vi planerar att komma hem i början av april. Karlsborg som är fantastiskt vackert har vi besökt många gånger då vår äldste son var officer på K3 innan han sadlade om och blev polis. Vi har en fråga när det gäller de fantastiska foton ni tar för vi ska köpa ny kamera men vill ha en smidig snabb. Vi har kikat på en Panasonic som ni har och är de flesta bilder tagna med den eller med systemkamera?
  Hälsningar Kirsi & Dan Ohlsson Alingsås

  SvaraRadera
  Svar
  1. De absolut flesta fotona är tagna med den lilla kameran. Den är smidig att ha med sig. Nu har jag inte ens med systemkameran. Ska man ta snabba bilder så är systemkameran bättre, liksom att fota blommor och insekter. Den är tyvärr tung att bära på och oftast upplever jag att fel objektiv sitter i kamerahuset. Jag är mycket nöjd med min Panasonic Lumix.

   Radera
  2. Tack för svaret. Det blir nog en Panasonic
   Hälsningar
   Kirsi & Dan Alingsås

   Radera
 3. Då ni sett det mesta och lite därtill tycker jag att ni borde dra norrut under sommaren. Eller nej, där är det ju myggor som plågar turisterna. Å speciellt varmt är det inte heller. Men det är iaf ljust 24 timmar under några dagar;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi träffade på mygg i går kväll när vi tog en skogspromenad. Vi har tidigare varit mycket uppe i Norrland. Vi har inte bestämt sommaren ännu, så vem vet.

   Radera
 4. Vad fint du lyckades fånga fjärilen på bild! Jag har många gånger försökt fota fjärilar utan att lyckas...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tog nog 10 bilder för att få 3 bra på fjärilen. Jag hade uren att den inte flög å långt.

   Radera
 5. Superfin fjärilsbild, påfågelfjäril, eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det är en påfågelfjäril!

   Radera
 6. Vackra kort ni tagit,särskilt fjärilen så vacker!

  Ha det gott o njut på....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, kul att du uppskattar fotona!

   Radera
 7. I det flygplanet har vi varit inne i och fått berättat om hur det var att flyga med det.
  Kram

  SvaraRadera