Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 16 maj 2016

Skannade foton


I dag har det regnat och varit allmänt ruggigt. Då passade jag på att gå igenom en del fotografialbum efter mamma. Jag skannade in en del bilder för att bevara.
Det här kortet är från 1937, då mamma Asta i rutig klänning och väninnan Ann-Marie var 17 år. Fotot är tagit vid Prästens äng i Skärblacka och det är Motala ström som rinner i bakgrunden.


Här är Asta 18 år och ska ut på en cykeltur. Cykeln, en monark, fick hon som konfirmationspresent 1934. Den har hon cyklat på under många semestrar både i Småland och i Värmland. Cykeln skötte hon om, så den finns fortfarande bevarad och är funktionsduglig. Numera finns den på Kullerstad-Skärblacka Hembygdsförening.

10 kommentarer:

 1. Nu har jag ju sett Asta i flera inlägg här hos dig och vet du vad - jag kände igen henne direkt, innan jag läste din förklaring.

  Du har haft en otroligt vacker mamma.

  PS. Det du gjorde idag borde jag också göra - skanna gamla foton alltså. Det skulle göra rum i bokhyllorna med tanke på alla fotoalbum som står och skrapar där... DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst syns släktskapet.
   Jag har två flyttkartonger med album efter mamma, som jag håller på att gå igenom. Som tur är skrev hon dit namn under fotona.

   Radera
 2. Det fungerar bra att skanna in gamla foton. Det har jag också gjort och samtidigt gjort en del noteringar på varje foto. Därefter länkar jag bilderna till programmet för släktforskningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte börjat med släktforskning, men tanken har slagit mig, så därför försöker jag se vilka släktingar som finns i albumen. Smart att kunna länka fotona till släktträdet.

   Radera
 3. Det är roligt med de gamla fina svart/vita bilderna. Jag har skannat in foton som fanns i mammas album och Åkes äldsta syster hade också ett som jag tagit vara på.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fotona gulnar och försvinner varefter, så att skanna dem är att bevara dem.Kul att se hur det var en gång i tiden. Hittade nyss kort från Norrköpingsutställningen 1906.

   Radera
 4. Vad trevligt och fina minnen samtidigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är många minnen och känslor som kommer upp, när jag hanterar korten!

   Radera