Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 3 juli 2016

Färjestaden - Pettersholm - Byxelkrok


Vi gjorde lördagen i Färjestaden.


När vi skulle ut på en promenad, träffade vi Lasse, en gammal kollega till mig. Han var ute och luftade sin Mustang tillsammans med Raja och ett gäng kompisar i andra bilar. Jättekul!


Senare for vi upp till Pettersholm. Vi var bjudna till sommarfest hos Helen och Kurt. Tanken var att vi skulle ha picknick utomhus, men molnen hade tätnat och när vi kom regnade det. Som tur var fanns en back-up-plan.


Kurt hade tömt den nybyggda maskinhallen och så kunde vi ha festen där. Skål Helen!


Det rock-/popades för fullt med en massa gamla godingar av bandet 2 HillochenTill, som visade sig vara 2 till. Det blev en helkväll!!


Senare när eftersläntarna var inne i huset, kom både hare och räv fram. Hunden Kajsa talade om för oss att djuren fanns utanför, men kortet togs genom ett fönster, så det blev inte bättre än så här.


I dag vaknade vi och ytterligare 3 par husbilsvänner till den strålande sol. Efter en guidad tur i omgivningen, tackade vi för oss och for norrut vid lunchtid.


Vi mötte en hel del gamla fina veteranbilar utefter vägen. 


Någonstans hade det hänt en viltolycka, för här var en jägare på väg med sin hund för att spåra.


Vi har stannat för natten i Byxelkroks småbåtshamn. Här finns en ställplats. Kostar 140 kr/dygn för alla service, förutom el. Koordinaterna hit är: N 57° 19' 35,9''  E 17° 0' 27,5''.


Vi strosade runt bland de olika små husen och stannade extra hos Kåre Wahlberg och hans akvareller, men också hans spännande arbeten med rostig plåt.


Färjan från Oskarshamn kom in med sina passagerare och samtidigt tätnade molnen. Som tur var det bara en liten stund, innan himlen åter var blå.

Flera Helgbilder kan du se här.

8 kommentarer:

BP sa...

Vilken härlig helg! Bra med en backup-plan när man ska ha fest!
Åsså gillar rostig konst som du vet:-)

FREEDOMtravel sa...

Oj, räv är inte ofta man ser!

Mias Mix sa...

Så många fina härliga bilder. En riktig toppenhelg. Bra med back-up när man inte riktigt kan lita på vädret. Kul att träffa en gammal vän. Ha en fin kommande vecka.

Matts Torebring sa...

Vi har inte hunnit till Öland än i år, men vi kommer till Lammet & Grisen i Löttorp inom kort. Över 40 år av sommartradition.

Helen sa...

I Sverige är det bra att alltid ha en backup-plan när man planerar utomhusfester :). Det var så otroligt länge sedan jag var i Byxelkrok och jag skulle väldigt gärna ser hur där ser ut idag.

Ama de casa sa...

Så trevligt! :-)

Det är så himla fint på Öland. Anders storasyster bor där, så vi har varit en hel del på den fantastiska ön :-)

KajsaLisa sa...

Du verkar haft en fin helg, jättebra bilder.

anemonen sa...

Verkar ha varit en toppenhelg och det där med en back up plan för alla eventualiteter måste man ha här för vädret kan ändra sig hastigt.