Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 28 juli 2016

Jölster - Hellesylt


Det regnade natten som gick, men i morse var det lite blå himmel och gav oss hopp om dagen. Det har varit sol, men också regnskurar.


Vi åkte ett stycke på E 39 och vid Byrkjerlo svänger vi av till den mindre väg 60. Vi åkte den vägen 2004, men åt andra hållet, så vi vet att den är vacker. Vägen slingrar sig först uppåt till Utvikfjället och så neråt till Innvikfjorden. Himlen är mörk, men solen bryter igenom.

Tyvärr blir det inga fler bilder. Wifi här på Camping Hellesylt, där vi står för natten, är inte på min sida.

Som du ser på kartan ovan har vi följt Innviksfjorden runt. I änden på viken, går vägen upp till Briksdalsbreen. Den glaciären fick besök 2004, så i år åker vi inte upp. Vi tog matstopp i Stryn. Gamla Strynvägen for vi också 2004, så nu fortsatte vi längs väg 60 till Hellesylt.

I kväll har vi tittat på fartygen som går till Geiranger. Vi har besökt orten med husbil, men aldrig kommit vattenvägen, så vi funderar på det inför morgondagen. Det blir vädret som avgör om det blir den resan eller inte. Nyss började det regna igen.

Ungefär samtidigt la en stor lyxkryssare till alldeles när campingen. Spännande att se hur den kunde svänga runt på liten yta. Den tog ombord passagerare och for iväg på nytt.


3 kommentarer:

  1. Vi har tagit färjan en gång till Geiranger på Geirangerfjorden vackert.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Vägen liknar vår franska alpvägar från i somras. Fast vi hade säkert bättre väder.

    SvaraRadera