Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 2 juli 2016

Kronobäck - Timmernabben - Färjestaden


I går for vi kustnära vägar till Öland.


I förrgår tittade vi på Kronobäcks klosterkyrkoruin och stannade kvar på deras parkering över natten. Det var ingen kvällsaktivitet, så vi störde ingen. En spännande histora från 1200-talet, med Johanniter, som byggde klosterkyrkan och drev härbärge med sjukvård.
Koordinaterna dit är: N 57 1' 5,7''  E 16 26' 16,2''


På förmiddagen stannade vi till hos vännerna Per och Britt-Marie. De hade många fina växter i sin trädgård. Här ett blommande olivträd.


Efter pratstund och fika fortsatte vi ner till den nyöppnade ställplatsen och kollade in hur det var där. Väl skyltat dit. Det kostade 150 kr per natt och då fanns WC och dusch.

 

Vi fortsatte söderut via en liten väg, som passesrade en vacker allé och gården Strömsrum. Den låg vackert inbäddad i grönska.


Vi passerade över Ölandsbron tillsammans med en massa andra bilar. Det blåste, så hastigheten var sänkt till 70km/tim.


Vi åkte till ställplatsen i Färjestaden. Koordinaterna hit: N 56° 39' 11,3''  E 16° 28' 17,4´´. Servicen består av en soptunna, men det är gratis för 24 timmar. Här träffade vi husbilsvännerna Mona o Mats, som vi umgicks med under kvällen. 
Våra husbilsgrannarna borde satsa på solceller. Deras långa tomgångskörning är enerverande och inte speciellt miljövänlig. Överträffas bara av kompisarnas skällande spaniel. Hundar är trevliga, när de är uppfostrade.

7 kommentarer:

 1. Ja de borde tänka mer på vår miljö. Det kan vara väldigt irriterande när hundar bara står och skäller och husse eller matte inte gör något.
  Ni verkar i alla fall ha sol, vi har regn hemma.
  Ha det fortsatt bra, kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alldeles nyss har det börjat regna, men jag hoppas det bara är en skur.

   Radera
 2. Tänk att jag aldrig har varit på Öland. Det måste bli av någon gång!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Sverige är vackert, kul att åka runt och upptäcka sitt eget land

  SvaraRadera
 4. Ha det så mysigt på Öland!

  SvaraRadera
 5. Öland en gång om året är ett måste för oss. Kul att ni träffade på Mona och Mats våra gemensamma vänner. Håller med om att hundar ska vara uppfostrade, annars får de inte mitt gillande. Föreslog du inte grannen att skaffa solcell :) Ha det gott.

  SvaraRadera